Foto: IASI AIRPORT

Marea surpriză a inaugurării noului terminal al Aeroportului Iași a fost vestea introducerii unei noi curse directe către unul dintre cele mai mari aeroporturi ale Europei, Istanbul-Ataturk. Iași va fi conectat astfel de Istanbul, de două ori pe săptămână, începând din 9 decembrie, cu compania TAROM.

Anunțul a fost făcut astăzi de Marius Bodea, președintele Consiliului de administrație al Aeroportului Iași, chiar în timpul inaugurării terminalului 3: “o cursă directă spre un hub mondial era ceea ce ne lipsea pentru a fi cu adevărat conectați cu întreaga lume. ISTANBUL este o destinație ce răspunde celei mai largi palete de nevoi, este o destinație ce nu se operează într-un areal de 6 milioane de locuitori din zona Moldova și din împrejurimi. De acum, să ajungi din Iași în toate colțurile lumii – America de Nord, Asia ori Australia – a devenit o simplă formalitate. Această nouă rută ne aduce mai aproape de viitor!”, a declarat pe scenă Marius Bodea, cu ocazia inaugurării terminalului T3.

Cursa va fi operată de două ori pe săptămână, miercuri și sâmbătă, însă nu se regăsește deocamdată în sistemele de rezervări ale TAROM. Având în vedere însă spusele lui Marius Bodea, este de așteptat ca acest zbor să fie operat în regim code-share cu Turkish Airlines ceea ce ar oferi într-adevăr ieșenilor posibilitatea de conectare pe zboruri intercontinentale din orice colț al lumii.

Читайте также  IAȘI-VENEȚIA TREVISO ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU WIZZ AIR