Creștere amețitoare a numărului de pasageri la Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava. Potrivit datelor transmise NewsAir.ro de către reprezentanții aeroportului, în anul 2017, aerogara din Bucovina a înregistrat 262,165 de pasageri, de aproape cinci ori mai mulți decât în 2016 când au fost doar 57,226.

Și în privința mișcărilor de aeronave creșterea este una semnificativă, de la 1,780 în 2016 la 3,066 în 2017.

Creșterea spectaculoasă se datorează deschiderii operațiunilor Wizz Air la Suceava. Compania low-cost maghiară a lansat anul trecut zboruri directe din Suceava către Londra Luton, Roma Ciampino, Milano Bergamo, Bologna, Torino și Veneția Treviso. Pe lângă aceste curse, la Suceava a mai operat anul trecut și compania TAROM zboruri spre București dar și spre Torino.

Potrivit reprezentanților aeroportului Suceava, cele mai populare destinații au fost Londra-Luton și Milano Bergamo. Tot ei au precizat că se află, în acest moment, la finalul discuțiilor cu compania Cobrex Trans din Brașov pentru introducerea a două noi zboruri externe cu plecare de la Suceava către Madrid și Verona, ambele cu o frecvență de două ori pe săptămână. Detaliile privind orarul de operare vor fi finalizate în aceste zile de operatorul aerian Cobrex Trans, au mai menționat reprezentanții aerogării pentru NewsAir.ro.

În plus, oficialii aeroportului sunt în negocieri și cu alte companii aeriene pentru deschiderea de noi rute externe către Germania, Franța, Italia, Spania și Belgia, dar nu numai.

Pentru anul 2018, prioritar pentru reprezentanții aeroportului ”Ștefan cel Mare” este proiectul extinderii terminalului de pasageri care să ajungă la o capacitate de procesare de 300 de călători pe oră și 500,000/an, cu certificare de aeroport civil internațional. Trebuie menționat faptul că în momentul de față, la traficul actual, aerogara este neîncăpătoare, mai ales zona de Sosiri. Dacă mai adăugăm și faptul că aeroportul nu are acum fluxuri separate pentru Externe și Interne, este clar că traficul de pasageri a luat-o cu mult înaintea dezvoltării infrastructurii și face practic aeroportul să fie nepregătit pentru o asemenea creștere. Tocmai de aceea extinderea terminalului anul acesta este vitală.

Читайте также  DE ASTĂZI, LOCURI ALOCATE PE ZBORURILE WIZZ AIR

Printre proiectele vizate anul acesta se mai află construirea unui drum perimetral și extinderea parcării cu 50 de locuri dar și construirea unei zone cargo.