Foto: ACI EUROPE

Ultimul raport al Airport Council International (ACI) Europe care însumează datele statistice înregistrate pe aeroporturile europene, arată o creștere cu peste 36 de procente a numărului de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu (AIS). Perioada de referință este trimestrul I al anului 2015, iar raportul, la secțiunea aiport traffic, evidentiază, în funcție de volumul de trafic anual înregistrat, cele mai spectaculoase creșteri raportate de aeroporturile europene, eșalonat pe mai multe grupe în funcție de volumul de trafic înregistrat, transmit reprezentanții aerogării sibiene. Datele analizate corespund tuturor variantelor de transport aerian civil: zboruri de linie, low cost și charter.

Astfel, în Grupa 4 din care face parte AIS, cu un trafic mai mic de cinci milioane de pasageri anual, Aeroportul Internațional Sibiu se situează pe locul 5 cu o creștere de 36,1% a numărului de pasageri care au folosit serviciile noastre în primul trimestru al acestui an.

“După eforturile susținute ale aeroportului, demarate cu mai bine de un an în urmă, și cu implicarea nemijlocită a Consiliului Județean Sibiu, încep să se vadă rezultatele. Dincolo de aspectul statistic, realitatea este evidentă: lucrurile se mișcă în direcția bună! Ne dorim să vă oferim cât mai des asemenea vești, care ne obligă și, în același timp, ne motivează să continuăm demersurile începute”, declară Marius Gîrdea, directorului general AIS.

ACI Europe cu sediul la Bruxelles are reprezentanți de la 450 de aeroporturi din 45 de țări europene. Cu o puternică implicare în domeniul industriei de profil, ACI gestionează date provenind de la mai bine de 90% din traficul aerian comercial din Europa. Conform raportului, aeroporturile care au inregistrat cresteri semnificative de trafic au fost împărțite în patru grupe:

Читайте также  BUCUREȘTI-CASTELLON ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU BLUE AIR

Grupa 1 – aeroporturi cu peste 25 de milioane de pasageri

Grupa 2 – aeroporturi cu 10 până la 25 de milioane de pasageri

Grupa 3 – aeroporturi cu 5 până la 10 milioane de pasageri

Grupa 4 – aeroporturi cu mai puțin de 5 milioane de pasageri.