INDIVIDUL ȘI-A FĂCUT UN SELFIE ÎN CABINA PILOȚILOR
Foto: ADEVĂRUL.RO

Incident neobișnuit care demonstrează însă că există carențe majore în serviciile de securitate s-a petrecut la Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca. Un tânăr de 30 de ani a reușit să înșele vigilența agenților de securitate, a ajuns liniștit pe platforma aeroportuară și apoi a urcat nestingherit la bordul unei aeronave low cost care era în curs de pregătire pentru următorul zbor. Bărbatul a mers liniștit chiar în cabina piloților unde și-a făcut selfie-uri nenumărate dar a fotografiat și aparatura de bord.

Foto: ADEVĂRUL.RO

Cum a fost însă posibil un astfel de eveniment mai ales în contextul în care, în întreaga lume, au fost întărite dispozitivele de securitate mai ales la aeroporturi de teama unor noi atacuri teroriste? Ei bine, tânărul nostru, Gabriel Costin, potrivit ziarului Adevărul, este foarte îndrăgostit și și-ar fi dorit să ajungă la Londra la iubita lui. Nu a mai găsit bilete așa că a căutat o soluție de a urca oricum în avionul care trebuia să ajungă în capitala Marii Britanii. Ieri dis-de-dimineață și-a încercat norocul de a ajunge până la aeronava care urma să plece. Planul său era să urce în avion și să aștepte acolo liniștit îmbarcarea celorlalți pasageri. A încercat o ușă tehnică destinată angajaților și, culmea, aceasta s-a deschis. Tânărul a trecut apoi printr-o secțiune restricționată din zona pentru bagaje, a spart un geam și a ieși pe platformă apoi s-a furișat în avion. Atras de cabina piloților a început să fotografieze în stânga și în dreapta ceea ce l-a și dat de gol, dealtfel. Lumina blitz-ului de la telefonul mobil cu care fotografia în cabină a fost observată de un angajat al aeroportului care a alarmat imediat securitatea. Între timp însă, bărbatul a apucat să pună pozele pe Facebook, după cum relatează cotidianul Adevărul.

Читайте также  ”VEDETE ÎN AER” – ANDREI NOURESCU: ”AM ZBURAT MULT ȘI RAR ZICEAM CĂ MĂ MAI UIMESC CHESTII DAR…”

Acum, individul este cercetat în libertate pentru distrugere, intrare neautorizată într-o zonă restricționată și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Conducerea aeroportului a dispus o anchetă internă, pentru a se stabili cum a reușit să treacă tânărul de agenții de securitate și a suplimentat paza și măsurile de securitate.

Reporterii Adevărul au reușit să îl contacteze ulterior pe Gabriel Costin care le-ar fi declarat: “Eram în trecere și m-a invitat domnul pilot până la el în cabină. A spus că imi face o favoare, dar următorii au să se chinuie. Nu mi-am dat seama la ce se referea în primele secunde…dar coborând pe scările cockpitului și uitându-mă în urmă mi-am dat seama imediat. I-am văzut ranjetul, am spus în sinea mea că am să mă duc în munți. Scârbit de toate lichelele”

Președintele interimar al Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a declarat că incidentul nu s-a lăsat cu probleme ulterioare, dar că securitatea trebuie îmbunătățită. “La Aeroport lucrează cam o mie de oameni, pe diferite niveluri de securitate. A fost o breșă în sistemul de securitate. S-a găsit o zonă vulnerabilă între cele două zone de securitate și zona libera. Persoana a reușit să spargă un geam și să treacă în zona cealaltă. Nu ne putem permite astfel de breșe mai ales cu ce se întamplă acum în Europa“, a spus Vakar Istvan.