Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Aeroportul Iași este în continuare pe val. Aerogara din capitala Moldovei a înregistrat o nouă creștere de trafic și în cursul anului care a trecut. Potrivit cifrelor furnizate NewsAir.ro de către oficialii aeroportului, în 2014, la Iași, au fost înregistrați 273,047 pasageri față de 231,993 în 2013. Asta înseamnă o creștere de 17,7% față de anul anterior.

În ceea ce privește mișcările aeronavelor, în 2014, au fost înregistrate 4,851 de decolări și aterizări, în creștere cu 3% față de 2013.

Evident, cea mai solicitată destinație de la Iași a fost Aeroportul București/Henri Coandă. Oficialii aeroportului sunt optimiști și spun că această creștere susținută va continua și în 2015 mai ales că după construirea unei noi piste de decolare-aterizare anul trecut, sunt așteptați și alți operatori aerieni la Iași. În plus, un motor al creșterii din 2015 va fi compania low cost Wizz Air care a lansat zboruri directe de la Iași în decembrie 2014 și care, anul acesta, își va îmbogăți lista de destinații operate din Moldova.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Iași operează curse regulate companiile TAROM (către București, Bologna, Londra Luton, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Torino, Tel Aviv), Austrian (Viena), Wizz Air (Veneția Treviso, Milano Bergamo – din 8 februarie, Londra Luton – din 14 iunie).

Читайте также  LA TAROM ESTE AȘTEPTATĂ, DIN NOU, ”O RESTRUCTURARE DUREROASĂ”