Foto: MINUBE.IT

2014 nu a fost un an tocmai fericit pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța în ceea ce privește numărul pasagerilor deserviți. Traficul a continuat să scadă pentru al doilea an consecutiv, așa cum era de așteptat, dealtfel, având în vedere că singura companie care a operat zboruri regulate la Constanța a fost Turkish Airlines.

Astfel, potrivit cifrelor oficiale furnizate de reprezentanții aerogării, în 2014 la CND au fost înregistrați 37,939 de pasageri, în scădere cu 32% față de anul precedent. În 2013, la Constanța fuseseră înregistrați 73,301 călători.

Pe de altă parte, aeroportul a înregistrat mai multe mișcări de aeronave. Astfel, anul trecut au fost 982 de decolări și aterizări, în creștere cu 14,7% față de anul anterior.

Situația are însă șanse să se îmbunătățească anul acesta. În primul rând, a fost schimbat directorul aeroportului ceea ce e, în sine, un mare pas înainte având în vedere cine era personajul care a ocupat poziția anterior. În al doilea rând, compania românească Blue Air și-a anunțat deja revenirea pe aeroportul constănțean de unde va lansa zboruri directe către Milano Bergamo.

În prezent, la Constanța zboară regulat doar compania Turkish Airlines la/de la Istanbul. Operatorul turcesc a anunțat că a transportat anul trecut, pe această rută, 18,000 de pasageri, după cum am scris aici.

Читайте также  IAŞI – MILANO BERGAMO ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU WIZZ AIR