Foto: TAROM.RO

Toţi cei care făceau parte din Consiliul de administraţie al companiei TAROM au demisionat astăzi. Informaţia a fost confirmată de însuşi preşedintele fostului, de-acum, CA, Gabriel Dumitraşcu, contactat telefonic de Hotnews.ro.

Dumitraşcu a declarat pentru hotnews.ro că înainte de a demisiona, membrii CA au aprobat bugetul pe 2015 al companiei şi au decis, de asemenea, înfiinţarea unei poziţii de director general adjunct care urmează să preia din prerogativele actualului CEO, Christian Heinzmann.

Gabriel Dumitraşcu a mai spus că bugetul pe 2015 prevede o pierdere de 9 milioane lei, faţă de 120 milioane lei în 2014 şi că operatorul aerian ar putea trece chiar pe “uşor profit” dacă preţul petrolului se va menţine la nivelul actual. Tot el a mai precizat pentru hotnews.ro că membrii CA nu au fost forţaţi de Ministerul Transporturilor sau Guvern să-şi dea demisia. Evident că nu, pentru că oricum mandatul lor era unul limitat până în luna martie a acestui an, potrivit surselor newsair.ro. Cei 5 membri, Gabriel Dumitraşcu, Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă, fuseseră numiţi interimar, cu un mandat până în această lună, urmând ca Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al companiei, să demareze procedurile de selecţie a unui nou CA privat conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. Conform contractelor de administrare, membrii consiliului aveau dreptul la o remuneraţie lunară brută sub forma unei indemnizaţii fixe, în cuantum de 5275 lei.

Pe de altă parte, conducerea Ministerului Transporturilor şi conducerea executivă a TAROM, reprezentată de belgianul Christian Heinzmann, participă, începând cu ora 14, la o întâlnire cu grupul de piloţi care a făcut vâlvă în urmă cu două zile, publicând pe Facebook o scrisoare în care acuză grave nereguli în cadrul companiei, dar şi deficienţe de natură tehnică ale aeronavelor.