Incident aviatic în această dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Tribhuvan (TIA) din Kathmandu, Nepal. O aeronavă Airbus A330 a companiei Turkish Airlines, înregistrată TC-JOC, a ieşit de pe pistă în momentul aterizării. Zborul TK726 de la Istanbul la Kathmandu, avea la bord 224 de pasageri (printre care 1 infant) şi 11 membri ai echipajului.

Aeronava s-a oprit cu botul în pământ după ieşirea de pe pistă iar comandantul a ordonat evacuarea de urgenţă. Pasagerii au părăsit avionul pe toboganele de evacuare şi mulţi au reuşit să şi filmeze cu telefoanele mobile această operaţiune.

Turkish Airlines informează într-un comunicat că toţi pasagerii şi echipajul au fost evacuaţi în siguranţă şi transferaţi în terminalul aeroportului. O singură persoană a suferit răni minore şi a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii acestui incident însă ceea ce se ştie cu exactitate până acum este faptul că aeroportul Tribhuvan era învăluit în ceaţă la momentul sosirii zborului TK726 şi tocmai din cauza vizibilităţii reduse, piloţii îşi întârziaseră o vreme aterizarea. În urma acestui incident, aeronava, una foarte nouă, intrată în flota Turkish Airlines anul trecut, a fost serios avariată: jamba din faţă s-a rupt şi de asemenea, motoarele au avut de suferit în urma coliziunii cu solul.

Aeroportul Thribuvan International a fost închis după producerea acestui incident. Iată în continuare o galerie foto cu imagini de la locul producerii acestui eveniment aviatic:

Читайте также  CREȘTERE SPECTACULOASĂ A TRAFICULUI PE AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA ÎN 2014