Foto: GETTY IMAGES

Situaţie mai puţin obişnuită la bordul unei aeronave Delta Air Lines care efectua un zbor intern în Statele Unite la sfârşitul acestei săptămâni. Pilotul avionului MD90 a rămas blocat în afara cabinei cu puţin timp înainte de începerea procedurilor de aterizare, potrivit CNN. Totul s-a întâmplat din cauza unei defecţiuni la uşa cabinei care a rămas încuiată după ce pilotul a ieşit de la manşă. Căpitanul zborului Delta DL1651 de la Minneapolis/St. Paul către McCarran International Las Vegas a încercat în zadar, minute în şir, să deblocheze uşa pentru a prelua comanda aeronavei. În tot acest timp, co-pilotul a alertat aeroportul Las Vegas cu privire la o “urgenţă în aer şi apoi a făcut singur o aterizare neasistată”, a declarat Christine Crews, purtător de cuvânt al Aeroportului McCarran International, citată de CNN.

“Un avion comercial poate fi aterizat cu un singur pilot la manşă şi piloţii Delta sunt total pregătiţi să facă asta dacă situaţia o cere”, a declarat un reprezentant al companiei Delta Air Lines. “Co-pilotul a preluat controlul aeronavei şi a aterizat în siguranţă. Uşa va fi analizată de tehnicienii Delta pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a mai adăugat acesta.

La bordul aeronavei s-au aflat 160 de pasageri care au ajuns, în siguranţă, la sol, deşi poate doar un pic speriaţi văzându-l pe căpitan în aceeaşi cabină cu ei.

Читайте также  AEROPORTUL IAȘI RAPORTEAZĂ O CREȘTERE DE PESTE 60% ÎN PRIMUL TRIMESTRU