În lumea contemporană, unde timpul și informația au ajuns să joace rolurile principale în societate, confortul este demult  sinonimul prestigiului și al bunăstării. Și aceasta pentru că numai niște persoane foarte bogate și prospere își pot permite o viață fără forfotă și grabă, în condiții comode sub toate aspectele.

Astfel, un avion privat în România și Moldova este o alegere de elită, care ne oferă o economie de timp considerabilă și ne scutește de dificultăți legate de întârzierile de curse și de orarul transportatorilor aerieni publici.

Zborul cu un avion personal este avantajos, pentru că mobilitatea omului de afaceri contemporan și capacitatea sa de a rezolva mai multe probleme concomitent au o valoare inestimabilă. Orice businessman alege:  să poarte negocieri de succes la Paris sau să aștepte ore în șir cursa necesară la Budapesta, care întârzie din cauza unui pasager nedisciplinat; să țină o ședință de la bordul avionului personal sau să se plictisească la coadă la înregistrare, să cheltuiască bani în plus pentru camera de hotel numai pentru că ultimul avion a plecat acum o oră sau să ajungă acasă chiar acum.

Un avion privat: o alegere regală

Firește, multă lume și-a rezolvat demult problema „zborurilor” și a preferat avioanele de afaceri cele mai ieftine. Cele mai bune avioane private  din România și Moldova –  în prezent deținătorii norocoși ai acestora sunt cunoscuți.

În topul celor mai bune cinci avioane a ajuns avionul lui Donald Trump, marele om de afaceri, miliardar, actualul președinte american. Acesta are în hangar un splendid Boeing  757. Avionul achiziționat a fost reutilat rapid după gusturile rafinate ale oligarhului, care preferă doar lenjerie de pat de mătase și cinematograf casnic cu ecran plasmă de 52 de țoli. Birou personal, centură de siguranță cu catarame aurite, cristal scump – se pare că aceasta este particularitatea definitorie pe care o au cele mai scumpe avioane private din România, Moldova și din întreaga lume: nici chiar șeful unui stat mare nu a fost original la acest capitol.

Читайте также  Work scheme RU

Un alt amator de boeing-uri bogat, din Hong Kong, Joseph Lau, deține un model de clasa VIP- 747-8I. Denumirea vorbește de la sine „Dreamliner”, adică mașina zburătoare din visul cel mai cutezător. Avionul se poate compara cu un castel francez medieval, transformat după solicitările actuale: alături de cinematograful modern și sala de sport, are o scară spirală și tavane arcuite, dar și un beci de vinuri cu o colecție de peste 10 mii de sticle.

Un avion privat: o alegere regală

Boeing-ul este cu adevărat o alegere populară. Sultanul de Brunei, Hassanal Bolkiah, este proprietarul a trei avioane, cel mai mare fiind Boeing  747-430. Decorul regal al salonului a impus cheltuieli de milioane de dolari:  cristalul francez de marca Lalique și chiuvetele de aur sunt doar o parte din interiorul acestui avion de lux.

Omul de afaceri și miliardarul Alișer Usmanov din Rusia și-a procurat un Airbus 340-300, pe care l-a amenajat după gustul său și după ultimele realizări tehnice. Nava splendidă, de mare capacitate, este „jucăria” preferată a oligarhului, capabilă să parcurgă peste 13,5 mii de km în zbor, fără alimentare cu combustibil suplimentară.

Nimeni însă, nu a reușit să-l întreacă pe membrul familiei regale Saudite, una dintre cele mai influente persoane din lumea arabă – principele Al ValidibnTalalibn Adel Aziz Al Sauda, care a achiziționat un  Airbus 380 de 500 milioane dolari SUA. Această mașină uluitoare  are la bord o sală de concerte, un hamam, o cantină spațioasă, cameră de rugăciuni, garaj, grajd, 20 de odăi pentru invitați și cinci dormitoare separate. În centrul aeronavei se află tronul regal, pentru ca principele să poată guverna chiar și în zbor! Avionul este deservit de unsprezece însoțitoare de bord, iar o odaie are pe podea un monitor prin care se poate vedea regiunea survolată de avion la moment. Singurul dezavantaj al gigantului regal este acela că puține aeroporturi din lume au piste de aterizare pentru astfel de gabarite. Totuși, principele moștenitor nici nu se gândește să coboare din ceruri pe pământ!

Читайте также  MEDALLION AIR - Charter and ACMI lease

Urcați la un nivel nou împreună cu cele mai bune avioane private ale companiei Confrance SARL!