Foto: NEWSAIR.RO

În primele șase luni ale anului 2016, Blue Air a înregistrat un număr record de 1.424.858 pasageri, reprezentând o creștere de 147% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, se arată într-un comunicat al companiei. Această creștere semnificativă s-a datorat în mare parte inaugurării a 25 de rute noi anul acesta, deschise din bazele operaționale București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Larnaca și Torino.

Deschiderea sezonului de vară din lumea aviației (care a început pe 27 martie) a dat tonul la expansiunea companiei Blue Air care a lansat 25 rute noi în perioada martie-iunie. Astfel, Blue Air operează în prezent 70 de rute interne și externe, reprezentând o creștere de 250% față de operațiunile din 2014.

Dezvoltarea companiei Blue Air se reflectă, în special, în totalul zborurilor înregistrate în primele șase luni ale acestui an, având în vedere că acest număr a fost mai mult decât triplat în comparație cu anul 2014.

În 2016, Blue Air a investit considerabil în flotă, iar începând cu această vară operează un total de 26 de aeronave, o creștere masivă având în vedere că acum 2 ani compania avea în flotă doar 9 aeronave.

Din totalul de 26 aeronave, 17 au interiorul modernizat, restul urmând să intre într-un proces de modernizare în urmatoarea perioadă.

În 2016, Blue Air va avea 6 baze operaționale în București, Bacău,  Iași, Larnaca, Torino și, din octombrie, la Cluj-Napoca.

În prezent, din totalul de angajați, 91,6% sunt români și 8,4% sunt străini.

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: „Am crescut împreună și am devenit cea mai mare companie aeriană românească. Mulțumim tuturor pasagerilor Blue Air și partenerilor noștri de business pentru susținerea companiei în acești ani. În 2016 ne-am dezvoltat din toate punctele de vedere, începând cu flota companiei care acum este de 25 aeronave, am lansat 25 de rute noi, ne-am diversificat serviciile oferite clienților și lucrăm constant să oferim românilor servicii de transport aerian la cele mai ridicate standarde de confort, calitate, siguranță, dar și la cele mai avantajoase prețuri.”