Foto: NEWSAIR.RO

În primele șase luni ale anului 2016, Blue Air a înregistrat un număr record de 1.424.858 pasageri, reprezentând o creștere de 147% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, se arată într-un comunicat al companiei. Această creștere semnificativă s-a datorat în mare parte inaugurării a 25 de rute noi anul acesta, deschise din bazele operaționale București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Larnaca și Torino.

Deschiderea sezonului de vară din lumea aviației (care a început pe 27 martie) a dat tonul la expansiunea companiei Blue Air care a lansat 25 rute noi în perioada martie-iunie. Astfel, Blue Air operează în prezent 70 de rute interne și externe, reprezentând o creștere de 250% față de operațiunile din 2014.

Dezvoltarea companiei Blue Air se reflectă, în special, în totalul zborurilor înregistrate în primele șase luni ale acestui an, având în vedere că acest număr a fost mai mult decât triplat în comparație cu anul 2014.

În 2016, Blue Air a investit considerabil în flotă, iar începând cu această vară operează un total de 26 de aeronave, o creștere masivă având în vedere că acum 2 ani compania avea în flotă doar 9 aeronave.

Din totalul de 26 aeronave, 17 au interiorul modernizat, restul urmând să intre într-un proces de modernizare în urmatoarea perioadă.

În 2016, Blue Air va avea 6 baze operaționale în București, Bacău,  Iași, Larnaca, Torino și, din octombrie, la Cluj-Napoca.

În prezent, din totalul de angajați, 91,6% sunt români și 8,4% sunt străini.

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: „Am crescut împreună și am devenit cea mai mare companie aeriană românească. Mulțumim tuturor pasagerilor Blue Air și partenerilor noștri de business pentru susținerea companiei în acești ani. În 2016 ne-am dezvoltat din toate punctele de vedere, începând cu flota companiei care acum este de 25 aeronave, am lansat 25 de rute noi, ne-am diversificat serviciile oferite clienților și lucrăm constant să oferim românilor servicii de transport aerian la cele mai ridicate standarde de confort, calitate, siguranță, dar și la cele mai avantajoase prețuri.”

Читайте также  AEROPORTUL CLUJ A AJUNS, ÎN PREMIERĂ, LA DOUĂ MILIOANE DE PASAGERI