Foto: WORLDAIRLINENEWS.COM

Primul zbor al noii companii Alitalia a decolat în această dimineață de la New York JFK la ora 2:35, ora Italiei, anunță transportatorul în primul comunicat de presă din noul an. Zborul AZ605 a aterizat la Milano Malpensa la ora locală 10:40, potrivit aceluiași comunicat. Cursa a fost efectuată cu o aeronavă Airbus A330 purtând livery special al Expo Milano 2015, eveniment ai cărui transportatori oficiali sunt companiile Alitalia și Etihad Airways. La această manifestare sunt așteptați cel puțin 20 de milioane de vizitatori. Noua Alitalia este acum deținută în proporție de 49% de către Etihad Airways.

Căpitanul Angelo Pracchi, asistat de copilotul Claudio Bencardino și de șeful de cabină, au anunțat vestea pasagerilor primului zbor al acestei noi companii și le-au oferit tuturor acestora un pachet cu produse de primă necesitate marca Salvatore Ferragamo pe care, de obicei, îl primesc doar cei din clasa de calatorie Magnifica.

“Astăzi sărbătorim începutul unei noi ere pentru Alitalia. Știm că avem mult de lucru și ne vom mișca repede. În primăvară, Alitalia va relua zborurile spre China și, de asemenea, în 2015, vom crește capacitatea spre America de Nord și America Latină. Vom dezvolta apoi rețeaua de destinații dar și de servicii oferite, vom crește flota de avioane long-haul, vom avea un nou livery și vom reface interioarele avioanelor noastre. Iar pasagerii noștri, pe care îi vom avea de-acum încolo, vor deveni inspirația noastră”, a declarat CEO-ul Alitalia, Silvano Cassano.

În acest moment, Alitalia și Etihad deservesc împreună 168 de destinații cu o flotă compusă din 227 de aeronave, unele dintre cele mai moderne. Tot împreună, cele două companii transportă peste 35 de milioane de pasageri pe an. Datorită parteneriatului cu Etihad, pasagerii Alitalia au acum la dispoziție mult mai multe posibilități de conexiune prin Abu Dhabi, cu oportunitatea dezvoltării unei rețele nou-nouțe de zboruri spre Asia, Orientul Mijlociu, Africa și Australia.