Foto: OVIDIU VEREȘ/STUDIOV.RO

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță într-un comunicat de presă faptul că începând cu 1 iunie 2016, compania aeriană TAROM va demara zborul Iași-Cluj-Napoca-Istanbul cu o frecvență de două zboruri pe săptămână.

Zborul va fi operat în fiecare zi de miercuri și sâmbătă cu o aeronavă de tip Boeing 737-300 cu o capacitate de 134 locuri, după următorul program:

Ruta
Segment
Zile de operare
Ora de plecare

 
Ora de sosire

(ora locală)

Iași – Cluj-Napoca –  Istanbul
IAS-CLJ-IST
 – – 3- – 6 –
 

19:25

 
22:30

IST-CLJ-IAS
– – 3- – 6 –
23:15
01:35

Cluj-Napoca- Istanbul
CLJ-IST
– – 3- – 6 –
20:45
22:30

IST-CLJ
– – 3- – 6 –
23:15
01:05

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat a declarat: „Cu acest nou zbor,  11 destinații noi vor fi operate în anul acesta de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Ne bucură anunțul TAROM, cu atât mai mult cu cât este prima legătură aeriană cu Turcia. Consider că acest nou zbor va fi oportun în dezvoltarea relațiilor bilaterale ceea ce va avea un impact pozitiv asupra schimburilor comerciale dintre regiuni.”

Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a precizat: „ Prin intermediul acestui zbor spre Istanbul, va fi posibilă conexiunea cu un important nou hub din Europa de Sud-Est și din Asia de Sud-Vest. Suntem încrezători în faptul că această destinație va deveni una de interes pentru pasagerii noştri și va fi mult apreciată.”

Astfel, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, în anul 2016, vor fi operate 11 noi destinaţii regulate, ajungându-se la un total de 36 zboruri regulate spre 16 țări. Totodată, vor fi disponibile pentru toți pasagerii, începând cu luna mai și pânâ la sfârşitul lunii septembrie, curse charter către 10 destinaţii de vacanţă.