British Airways le-a pregătit o surpriză pasagerilor săi care au călătorit la sfârșitul săptămânii pe ruta Londra-Moscova. Călătorii de la noua clasă First introdusă recent la bordul avioanelor British Airways au avut parte de o adevărată reprezentanție artistică pentru a marca astfel primul zbor Londra-Moscova operat cu Dreamlinerul. Protagoniștii momentului artistic au fost interpreta de muzică clasică Katherine Jenkins și doi balerini ai celebrului Bolshoi Ballet, Artemy Belyakov și Olga Marchenkova. Potrivit British Airways, este pentru prima dată când are loc o asemenea reprezentație artistică la peste 11.000 de metri altitudine.


Foto: BRITISH AIRWAYS

Artemy Belyakov, prim-solistul Teatrului Bolshoi din Moscova, a declarat, citat într-un comunicat al British Airways: ”Suntem onorați să ne aflăm pe acest prim zbor special spre Moscova și să unim prin această reprezentanție artistică la bord, sufletul culturii ruse clasice cu un brand britanic reprezentativ precum British Airways. Ne-a plăcut mult provocarea creativă de a ne folosi de noul Boeing 787-9 Dreamliner pe post de scenă, și experiența a fost una memorabilă atât pentru noi cât și pentru audiență.”

”Ca parte a celui mai vechi teatru de balet din lume, balerinii de la Bolshoi au evoluat în locuri incredibile pe întreaga planetă de-a lungul ultimilor 240 de ani, dar prestația din aer înseamnă deja trecerea la un alt nivel! Mi-a plăcut mult această experiență!”, a adăugat Olga Marchenkova.

Vorbind după evoluția ei, Katherine Jenkins a spus: ”A fost foarte amuzant să fiu invitată să cânt Somewhere over the Rainbow pentru prima dată la peste 11,000 de metri altitudine, în zbor spre Moscova, la bordul Dreamlinerului. Întotdeauna mi-a plăcut foarte mult să cânt în Rusia datorită trecutului său cultural foarte bogat, și evoluția alături de balerinii Bolshoi a fost o experiență specială pentru mine.”

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – ISTANBUL, 98 EURO DE PERSOANĂ, CU TAROM


Foto: BRITISH AIRWAYS

Noua cabină First class este o premieră pentru Dreamlinerele B787 din flota British Airways, având doar 8 locuri în loc de 14 așa cum este configurația First pe celelalte avioane lung-curier ale companiei. Boeingul 787-9 zboară săptămânal la Moscova, începând din 1 noiembrie, urmând ca frecvența utilizării sale pe această rută să fie dublată de la 3 ianuarie.

În prezent, British Airways are 14 Boeing 787-9 Dreamliner în serviciu, pe rute operate din Londra Heathrow către Austin, Boston, San Jose, Shanghai sau Tokyo Narita, printre altele.