Foto: WIZZ AIR

Wizz Air a sărbătorit astăzi alocarea celei de-a doua aeronave bazei sale din Craiova. Modernul aparat de zbor Airbus A320 cu 180 de locuri va sprijini operaţiunile pe cele cinci noi rute din Craiova ce încep din martie, spre Paris, Veneţia Treviso, Koln, Madrid şi Liverpool, anunță compania într-un comunicat de presă preluat integral aici.

Noua aeronavă reprezintă o nouă investiţie, de 99 milioane de dolari, a companiei în România şi va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova. Noile rute, atât de aşteptate de călătorii din regiune, spre Paris, Veneţia, Koln şi Madrid, cu două zboruri de săptămână, şi spre Liverpool, cu trei curse săptămânale, vor începe din această lună. Wizz Air asigură în prezent 10 destinaţii spre cinci ţări şi oferă spre vânzare 485.000 de locuri pe rutele sale din Craiova, în 2017.


Foto: WIZZ AIR

În 2016, mai mult de 220.000 de pasageri s-au bucurat de rutele cu preţuri scăzute ale WIZZ, de un sistem de rezervare uşor și de servicii excelente la bord, din şi spre Craiova, care susţin mai mult de 160 de locuri de muncă locale în industriile de aviaţie şi turism.

În ultimii patru ani, încă de la începutul operaţiunilor WIZZ în Craiova, compania aeriană a investit constant în reţeaua sa aflată în continuă dezvoltare, oferind mai multe oportunităţi de călătorie şi prin furnizarea de cele mai mici preţuri pentru pasageri. Primul zbor WIZZ a decolat din Craiova spre Londra Luton în 2013 şi la doar un an de operaţiuni de succes compania a alocat aeroportului local o aeronavă Airbus A320 nouă.

Читайте также  POFTIȚI PE CÂNTAR ÎNAINTE DE ÎMBARCARE

Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă în prezent 133 de rute spre 20 de ţări din întreaga Europă, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru 2017, 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România, cum ar fi destinaţii populare spre Veneţia Treviso, Bologna şi Roma Ciampino din Suceava, dar şi Malta şi Larnaca din Cluj-Napoca. Peste 750 de angajaţi Wizz Air lucrează în prezent în România, și sunt nerăbdători să întâmpine numeroşi pasageri la bordul oricăreia dintre cele 21 de aeronave, inclusiv 5 Airbus A321 noi, ultra–eficiente, cu 230 de locuri.


Foto: WIZZ AIR

Prezentă în cadrul unei conferinţe de presă în Craiova, Sorina Ratz, Wizz Air  Communications Manager, a declarat: “Astăzi sărbătorim alocarea celei de-a doua aeronave bazei WIZZ de la aeroportul din Craiova şi lansarea a cinci noi rute aşteptate spre Paris, Madrid, Veneţia, Koln şi Liverpool în martie. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România continuăm expansiunea reţelei noastre de rute aflată în permanentă creştere şi aducem oportunităţi de călătorie cu adevărat accesibile pentru pasagerii din România, şi creăm noi locuri de muncă la nivel local. WIZZ rămâne dedicată României şi suntem nerăbdători să aducem veşti bune şi în viitor. Echipajul nostru local loial așteaptă cu nerăbdare să le ureze bun venit la bordul aeronavelor WIZZ tuturor pasagerilor care şi-au planificat călătorii pe oricare dintre cele 10 destinații populare disponibile la tarife scăzute din Craiova!”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a declarat:Luna aceasta marchează, fără îndoială, un nou moment de referință în evoluția Aeroportului Internațional Craiova, prin cele două evenimente majore pe care le așteptam cu mult interes și pe care le vedem materializându-se. Mă refer, în primul rând, la faptul că baza operațională a companiei Wizz Air își crește capacitatea cu o nouă aeronavă, iar dimensiunea investiției, care se apropie de 100 de milioane de euro, vorbește cel mai bine despre viabilitatea angajamentului asumat de operatorul aerian în relația cu aeroportul din subordinea Consiliului Județean Dolj și, în definitiv, cu pasagerii din întreaga regiune Oltenia. În al doilea rând, din această lună sunt lansate și noile destinații europene cu care este conectată Craiova – Paris, Veneția, Madrid, Köln și Liverpool, iar activitatea aeroportului cunoaște o creștere spectaculoasă. Să ne amintim că, în 2013, în primul an de operare după modernizarea acestui obiectiv prin investiții proprii ale CJ Dolj, aveam trei rute internaționale și un număr de 7 zboruri pe săptămână. Prin comparație, astăzi putem vorbi de 11 destinații și nu mai puțin de 33 de curse aeriene săptămânal, o ascensiune care ne obligă ca, începând din acest an, să abordăm o nouă etapă a dezvoltării aeroportului.”

Читайте также  O NOUĂ GREVĂ A PILOȚILOR LUFTHANSA, ZBORURI ANULATE SPRE BUCUREȘTI

Adrian Predescu, Directorul Tehnic al Aeroportului Internațional Craiova, a menționat: „Alocarea celei de-a doua aeronave Wizz Air bazei de la Craiova,  reprezintă pentru noi o confirmare a potențialului de trafic a arealului pe care îl deservim și o altă etapă importantă în cadrul proiectului de dezvoltare a rutelor inițiat în urmă cu 3 ani. Investițiile realizate în ultimii ani ne permit astăzi să începem operarea de pe Aeroportul Internațional Craiova către noile destinații anunțate încă din noiembrie 2016, compania Wizz Air oferind acum 10 rute cu tarife scăzute, spre cinci țări europene.”