Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BAIA MARE

Traficul aerian a avut un tren descendent în 2015 la Aeroportul Internațional Baia Mare ca urmare a demarării lucrărilor de reabilitare. Astfel, potrivit informațiilor furnizate NewsAir.ro de către oficialii aeroportului, anul trecut au fost înregistrați 17,169 de pasageri îmbarcați-debarcați, în scădere cu 15,9% față de 2014. Această scădere se înregistrează din cauza sistării operațiunilor comerciale începând cu 20 noiembrie 2015, spun oficialii BAY, moment în care s-a deschis șantierul pentru reabilitarea suprafețelor de mișcare (pista aterizare/decolare, căi de rulare, platforma îmbarcare/debarcare).

În ceea ce privește mișcările aeronavelor, în 2015 au fost înregistrate 1306 de decolări și aterizări, cu 15,9% mai multe, spun cei de la Baia Mare.

În funcție de data finalizării lucrărilor de modernizare a suprafeței de mișcare (pista de decolare-aterizare modernizată va avea 2150 metri lungime și 45 de metri lățime, precum și o portanță de minim PCN 57) în cursul anului 2016, reprezentanții Aeroportului Baia Mare spun că vor analiza oportunitatea demarării unor zboruri internaționale low-cost din Baia Mare spre: Londra, Paris, Madrid, Berlin și Roma. Conform site-ului aeroportului, durata estimată a lucrărilor este de 5 luni.

Читайте также  BLUE AIR OFERĂ GRATUIT MÂNCARE ȘI PE ZBORURILE SPRE GLASGOW, ÎNCEPÂND DE MÂINE