Foto: YOUTUBE/SCHIPHOLHOTSPOT

Avionul din imaginile de mai jos, un Airbus A319, înmatriculat G-EZFO, al companiei EasyJet, s-a aflat recent la un pas de o catastrofă. A fost salvat în ultimul moment doar graţie măiestriei piloţilor aflaţi la manşă care nu s-au lăsat impresionaţi de vântul extrem de puternic ce le-a testat abilităţile.

Se întâmpla la începutul lunii trecute pe Aeroportul Internaţional Amsterdam-Schiphol. Totul părea să se deruleze normal, evident, în condiţii de vânt nesuferit care legăna fuselajul. Avionul se apropia de pista de aterizare şi când se afla foarte aproape de sol, s-a înclinat spre dreapta. Roata din dreapta a atins totodată pista pentru mai puţin de o secundă, iar piloţii au decis pe loc să facă un go round. Au ridicat instantaneu botul aeronavei, au turat motoarele şi s-au ridicat din nou, evident în ultima clipă o aterizare riscantă pe care se pare că nu o mai puteau controla.

A doua tentativă însă a fost una reuşită iar avionul EasyJet a ajuns în siguranţă la sol. Reprezentanţii EasyJet au declarat ulterior că a fost o procedură obişnuită de go-around pentru care piloţii sunt antrenaţi, şi că nici echipajul şi nici pasagerii nu s-au aflat în pericol. Un lucru e cert: numai pasager în acel avion nu ţi-ai fi dorit să fii. Imaginile video surprinse de cei de la Schipholhotspot sunt înfricoşătoare şi grăitoare:

 

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – PARIS, CU DOAR 149 EURO DE PERSOANĂ, CU TAROM