După ani întregi în care ni s-a tot povestit despre reînnoirea flotei TAROM iată că, în sfârșit, se și întâmplă lucruri. Compania națională a anunțat în această seară, printr-un comunicat de presă, că astăzi a fost semnat contractul de achiziție în leasing a două aeronave noi de tip Boeing 737-800 NG. Aceste două avioane vor intra în flota TAROM din această lună și practic vor înlocui cele 2 avioane Airbus A310 care au fost scoase din uz în toamna anului trecut și care au determinat o reducere dramatică de capacitate care a și avut un impact major în numărul pasagerilor transportați. Puteți revedea ultimul zbor al ultimului Airbus A310 TAROM, în video-ul de mai jos:


Conform comunicatului de presă al TAROM, cele două Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, iar această capacitate va fi preluată de către noile aeronave.

Cele două Boeing-uri 737-800 NG au o configurație de 189 de locuri fiecare și au fost achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. Aeronavele vor fi livrate în cursul acestei luni, spun reprezentanții TAROM. De asemenea, aceștia precizează faptul că procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, în  momentul lansării cererii de oferă.

Această achiziție ne arată oarecum și care este direcția pe care a ales-o compania în ceea ce privește procesul de uniformizare a flotei despre care se vorbește, la fel, de foarte multă vreme. Pe de altă parte, trebuie amintit faptul că operatorul național a mai avut în flota sa aeronave Boeing 737-800, luate în 2008 chiar când izbucnea criza economică mondială, la care a renunțat însă din cauza ratelor prea mari de închiriere care nu mai erau în acord cu prețurile pieței.

Читайте также  BĂTĂLIA CREATIVITĂŢII ÎN FILMELE DE PREZENTARE A INSTRUCŢIUNILOR DE SIGURANŢĂ (VIDEO)

Iată, mai jos, principalele caracteristici ale Boeing-ului 737-800 NG:

Caracteristicile B737-800:

Locuri:
189

Lungime:
39,50 m

Inaltime:
12,50 m

Anvergura:
35,79 m

Greutate maxima la decolare:
72.499 kg

Greutate maxima la aterizare:
65.317 kg

Greutate -gol
41.410 kg

Capacitate rezervor combustibil:
21.320 kg

Consum combustibil / ora zbor:
2.526 kg/h

Raza maxima de actiune:
5.420 km

Inaltime maxima de croaziera:
41.000 ft

Viteza la decolare (full):
290 km/h

Viteza la aterizare:
260 km/h

Viteza de croaziera:
850 km/h