Foto: WIZZ AIR

Wizz Air a anunţat astăzi lansarea a două noi rute cu tarife scăzute de la baza sa din Craiova. Noile zboruri vor face legătura între Craiova și Paris Beauvais și Veneția Treviso, ambele cu începere din martie 2017, cu câte două curse săptămânale. Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com de la doar 69 de lei/segment. Cursele vor fi operate după următorul orar de zbor:

CRAIOVA – PARIS BEAUVAIS (din 26 martie 2017)

  • miercuri, duminică – W6 3981   CRA6:00 – 7:50BVA   /   W6 3982   BVA8:20 – 12:00CRA

CRAIOVA – VENEȚIA TREVISO (din 27 martie 2017)

  • luni, vineri – W6 3765   CRA8:05 – 8:55TSF   /   W6 3766   TSF9:25 – 12:10CRA

Primul zbor WIZZ a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate, Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A320 la Aeroportul Internațional Craiova, precizează compania în comunicatul de presă transmis astăzi. Odată cu stabilirea bazei operaționale, WIZZ a creat 36 de locuri de muncă directe și a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinații populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia și Barcelona în Spania. În 2015 Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova și a susținut peste 100 de locuri de muncă pe plan local, se mai arată în același comunicat.

Primul zbor WIZZ de la București a avut loc în 2007, iar de atunci compania a dezvoltat constant rețeaua de rute din România, în prezent operând pe 121 de rute, spre 18 țări, de la 10 aeroporturi locale. În 2016 WIZZ a anunțat deja că va începe 30 de noi rute care leagă România de restul Europei, inclusiv ruta internă între București și Cluj-Napoca, care marchează o evoluție semnificativă a transportului aerian intern în România. În cele 12 luni care s-au încheiat pe 31 august 2016 Wizz Air a transportat mai mult de 5 milioane de pasageri din și spre România.

Читайте также  BLUE AIR A TRANSPORTAT PESTE 5 MILIOANE DE PASAGERI ÎN 2017

Odată cu noile zboruri spre Paris și Veneția, Wizz Air oferă acum 7 rute spre 4 țări, din Craiova.

Gabor Vasarhelyi, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat astăzi la o conferință de presă de la Craiova: “În calitate de cea mai mare companie aeriană din România suntem încântați să adăugăm două rute noi și mult așteptate în rețeaua din Craiova. Paris și Veneția sunt, ambele, destinații populare cu un istoric cultural bogat și suntem siguri că locuitorii din Craiova vor dori să viziteze aceste orașe frumoase beneficiind de tarifele noastre reduse și să se bucure, în același timp de serviciile excelente de la bord. Ne păstrăm angajamentul față de Craiova și ne vom extinde în continuare rețeaua cu mai multe zboruri atractive pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților români. Echipajele noastre locale, foarte primitoare, așteaptă cu nerăbdare să vă întâmpine la bordul aeronavelor noastre Airbus A320!”

Mircea Ovidiu Dumitru, Directorul General al Aeroportului Internațional Craiova: “Suntem încântați să vedem că parteneriatul Aeroportului Internațional Craiova cu Wizz Air ne aduce în fața pasagerilor regiunii Oltenia cu vești bune și sperăm să nu fie ultimele astfel de vești.”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a declarat: „Mă bucură faptul că, împreună cu reprezentanții Wizz Air, putem aduce această veste importantă pentru comunitatea din județul nostru și din Oltenia, odată cu anunțul de lansare a noilor curse de pe Aeroportul Internațional Craiova. Prin toate demersurile pe care le-am întreprins în privința acestui obiectiv strategic din subordinea consiliului județean, am urmărit să facem regiunea noastră mai accesibilă, să îi asigurăm conexiuni mai bune cu marile orașe ale Europei și să contribuim la dezvoltarea atractivității și a potențialului de creștere economică. Este un obiectiv pe care l-am avut în vedere încă de la început, din anul 2009, când am inițiat, cu resursele financiare proprii ale CJ Dolj, modernizarea aeroportului, o serie de investiții pe care le-am continuat prin accesarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 24 de milioane de euro. Toate aceste eforturi produc rezultate vizibile, dacă ne referim doar la faptul că, în primele 8 luni ale acestui an, Aeroportul Internațional Craiova a depășit recordul de pasageri din 2014, iar gama destinațiilor se află într-o permanentă diversificare.“