LOT POLISH AIRLINES LA BUCHAREST AIRPORTS
Foto: NEWSAIR.RO

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca își consolidează poziția de a doua aerogară a țării și își adaugă o nouă rută la rețeaua sa de destinații. Varșovia, capitala Poloniei, va fi mai aproape de clujeni și de toți cei din Transilvania începând din ianuarie 2016, odată cu extinderea operațiunilor LOT Polish Airlines în România.

Compania poloneză și-a anunțat astăzi planurile de dezvoltare pe următorii 5 ani și și-a propus țeluri ambițioase. Practic, LOT vrea să devină un transportator de două ori mai mare decât este în prezent și să transporte peste 10 milioane de pasageri anual, adică dublu față de acum. De asemenea, LOT își va dubla flota și va spori cu 60% operațiunile sale globale, anunță transportatorul într-un comunicat emis astăzi.

Expansiunea companiei începe din 2016, odată cu expirarea perioadei de restricții impusă de Comisia Europeană în schimbul ajutorului de stat pe care l-a primit operatorul, o perioadă condiționată și de aplicarea unui program serios de restructurare. Ei bine, LOT s-a restructurat, a făcut deja și profit așa că își permite acum să se extindă în încercarea de a deveni cel mai important transportator din Noua Europă, așa cum denumesc reprezentanții operatorului polonez Europa Centrală și de Est. Astfel, LOT va lansa din ianuarie trei noi destinații long-haul: Tokyo, Bangkok și Seoul. Alte două curse intercontinentale vor fi anunțate în toamnă. Totodată, compania a dezvăluit mai multe rute europene pe care le va lansa sau relansa, iar printre cursele noi se află Veneția, Cluj-Napoca și Ljubljana, se arată în comunicatul de presă. Totodată, vor fi reluate zborurile spre Belgrad, Dusseldorf, Yerevan, Chișinău, Zagreb dar și Gdansk – Cracovia, curse ce sunt suspendate din iulie anul acesta ca parte a planului final de măsuri compensatorii cerute de Comisia Europeană.

Читайте также  LA TAROM ESTE AȘTEPTATĂ, DIN NOU, ”O RESTRUCTURARE DUREROASĂ”

Clujul va fi legat astfel de un nou hub european iar noul zbor le va oferi posibilitatea pasagerilor să se conecteze pe curse intercontinentale din întreaga lume. Marele avantaj cu care se laudă LOT ar fi timpii foarte mici de conexiune de până la 35 de minute. Cluj-Varșovia va fi operat de 4 ori pe săptămână, după următorul orar:

– marți, sâmbătă – LO652   CLJ14:55 – 15:30WAW   /   LO651   WAW11:40 – 14:20CLJ

– miercuri, duminică – LO654   CLJ18:10 – 18:45WAW   /   LO653   WAW14:55 – 17:35CLJ

Biletele au fost puse deja în vânzare pe site-ul www.lot.com la prețuri pornind de la 133 de euro/segment. Cursele din Cluj vor fi operate cu aeronave De Havilland DHC-8 400 care au fost, practic, preluate de la EuroLot.

Clujul nu se află la prima tentativă de a se lega de Varșovia după ce în toamna anului trecut, defuncta EuroLot, o companie la care și LOT Polish Airlines deținea un pachet de acțiuni, anunțase că va lansa această cursă. Transportatorul a anulat apoi lansarea zborurilor din cauza vânzărilor slabe după cum reprezentanții EuroLot au declarat aici. Ulterior, EuroLot a dat faliment.