Foto: BRITISH AIRWAYS

Nu sunteți sigur de călătorie, nu sunteți convins de preț sau, pur și simplu, vreți să mai așteptați un pic înainte de a cumpăra niște bilete de avion? Ei bine, British Airways vă sare în ajutor și vă oferă posibilitatea să vă rezervați tariful pe care l-ați găsit pentru zborurile sale sau pentru zborurile Iberia, timp de 72 de ore, înainte de a lua decizia finală de cumpărare. Totul pentru o taxă de 5 lire sterline (5 USD/5 EUR) pentru zboruri short-haul și 10 lire (10 USD/10 EUR) pentru cele long haul.


Foto: BRITISH AIRWAYS

Această opțiune vă apare în timpul procesului de rezervare a biletelor online pe ba.com iar în cazul în care o selectați trebuie să efectuați pe loc plata de rezervare a locului, dar nu și prețul biletului. Astfel, aveți timp de gândire 3 zile dacă veți cumpăra sau nu acel bilet. După ce ați apelat la serviciul “Hold your flight price” veți primi un link de confirmare cu rezervarea pe care va trebui însă să o accesați în termen de 72 de ore pentru a cumpăra biletele. Este foarte important de știut că în cazul în care tarifele finale ale biletelor scad în decurs de 3 zile, atunci se va modifica automat și prețul biletului pe care l-ați rezervat așa că întotdeauna veți obține cel mai bun tarif. În cazul în care tarifele cresc, prețul biletului rezervat anterior cu opțiunea “Hold your flight price” va rămâne nemodificat iar diferența de tarif va fi suportată de British Airways.

Și încă ceva la fel de important, această taxă de rezervare a tarifului de 5 sau 10 lire sterline/persoană va fi returnată în cazul în care biletele vor fi, în final, cumpărate. Dacă în termen de 3 zile nu plătiți biletele, evident că veți pierde această taxă de rezervare.

Читайте также  ETIHAD AIRWAYS LANSEAZĂ BOEING-UL 777 “FAST&FURIOUS”

Și încă o condiție! Rezervarea tarifelor poate fi făcută cu cel puțin 21 de zile înaintea zborului. Pentru cursele cu plecare din următoarele țări, acest serviciu nu este disponibil:

Iberia flights departing from

Bolivia
Panama

Colombia
Paraguay

Costa Rica
Peru

Ecuador
Uruguay

Equatorial Guinea
Venezuela

El Salvador
Vietnam

Guatemala

Haiti

Honduras

Nicaragua

BA flights departing from

Antigua and Barbuda
Nigeria

Argentina
Norway (coming soon)

Barbados
Pakistan

Denmark (coming soon)
Sierra Leone

Dominican Republic
St Kitts & Nevis

Egypt
St Lucia

India
St Vincent & Grenadines

Israel (coming soon)
Sweden (coming soon)

Liberia
Syria

Mexico
Trinidad & Tobago