Foto: JETPHOTOS.NET

Cea de-a 4-a aeronavă a companiei Wizz Air, un Airbus 320, a fost alocată bazei de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, informează într-un comunicat, reprezentanții aeroportului.

Avionul înmatriculat HA-LYI a decolat azi-dimineață spre Bologna și tot astăzi efectuează și zborul Cluj-Basel-Cluj.

David Ciceo, Director General Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat: “Aeroportul Internațional Cluj  salută poziţionarea celei de-a 4-a aeronave Wizz Air la Cluj şi îşi manifestă încrederea că această decizie va fi pe deplin justificată de potenţialul de trafic încă neexploatat de pe aeroport.”

Cea de-a patra aeronavă Wizz Air alocată bazei operaţionale de la Cluj, va facilita deservirea rutelor existente precum şi a destinaţiilor noi care urmează să fie lansate în perioada următoare: Geneva (din 21 decembrie 2014), Malmö (din 21 decembrie 2014), Cologne-Köln (din 7 februarie 2015) şi Bari (din 14 martie 2015).​

Avionul Airbus A320 alocat astăyi bazei de la Cluj Napoca este unul dintre cele mai noi aparate de zbor din flota Wizz Air având o vechime de nici o lună. Conform airfleets.net, aeronava a avut primul zbor pe 3 noiembrie 2014 și a fost livrată companiei maghiare pe data de 24 noiembrie. Aeronava a zburat apoi aproximativ o săptămână pentru baza din Budapesta iar noaptea trecută a fost transferată la Cluj Napoca. Ca și toate celelalte avioane Wizz, și HA-LYI are o configurație de 180 de locuri.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI: 129 EURO SPRE MILANO, CATANIA, FLORENȚA SAU NISA CU ALITALIA