Foto: OVIDIU VEREȘ/STUDIOV.RO

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, împreună cu Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj, anunţă astăzi extinderea flotei din Cluj-Napoca, cu o nouă aeronavă Airbus A320, începând cu 22 iulie 2016, se arată într-un comunicat de presă comun. Aceasta va opera pe patru rute noi din Cluj-Napoca spre Alicante, Berlin Schoenefeld, Billund (Danemarca) şi Doncaster Sheffield, şi va suplimenta frecvențele pe cele mai populare rute, printre care cea spre Londra Luton, care va fi operată cu trei zboruri pe zi, din unul dintre cele mai mari orașe din România.

În primele nouă luni din 2015 traficul Wizz Air s-a mărit cu 20% pe rutele din România, comparat cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval traficul de la Cluj-Napoca a crescut cu 42%, faţă de perioada ianuarie – septembrie 2014. De la începutul operaţiunilor sale în România, acum nouă ani, WIZZ a transportat 21 de milioane de călători de la toate aeroporturile de unde operează, se mai menționează în comunicat.

Berlin, capitala Germaniei şi un important centru cultural, politic, media şi ştiintific, și Billund, care este primul oraș din Danemarca deservit de Wizz Air din România, se adaugă ca noi destinaţii în reţeaua de 113 aeroporturi Wizz. Cu cele patru noi rute, și zborurile spre München Memmingen, recent lansate, Wizz Air oferă în total 27 de destinaţii de pe aeroportul din Cluj. Biletele pentru noile rute sunt deja disponibile pe wizzair.com.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA

Destinaţii
Zile
Lansare
Preţuri începând de la*

Читайте также  CELE MAI CIUDATE LUCRURI DESCOPERITE ÎN AEROPORTURI (VIDEO)

Alicante
miercuri, duminică
24 iulie
RON 129

Berlin-Schoenefeld
luni, vineri
22 iulie
RON 109

Billund (Danemarca)
marţi, sâmbătă
23 iulie
RON 109

Doncaster Sheffield
luni, vineri
22 iulie
RON 129

CREŞTERI DE FRECVENŢE DE ZBOR ALE RUTELOR DEJA EXISTENTE DIN CLUJ-NAPOCA

Rută
Frecvenţă săptămânală
De la

Londra Luton
20 zboruri de la 14
22 iulie

Bruxelles Charleroi
4 de la 3
27 martie

Malmo
3 de la 2
27 martie

Nuremberg
3 de la 2
27 martie

Tel Aviv
3 de la 2
22 iulie

John Stephenson, Vicepreşedinte Executiv Wizz Air, a declarat azi, la conferinţa de presă organizată la Cluj–Napoca: „Mă bucur că operaţiunile noastre continuă să crească în România. Adăugând cea de-a cincea aeronavă la baza din Cluj–Napoca, am venit în întâmpinarea cererii clienţilor noştri şi vom continua să investim pentru a crea şi mai multe oportunităţi de călătorie la preţuri scăzute. Berlin, cea mai nouă destinaţie a reţetei WIZZ, este momentan disponibilă doar de la Cluj–Napoca. Alături de celelalte trei noi rute, baza de la Cluj oferă acum 27 de destinaţii în 11 ţări. De asemenea, creşterea bazei WIZZ din Cluj facilitează înfiinţarea de locuri noi de muncă în aviație în regiune”.

David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional Cluj, a declarat: “Creșterile de frecvențe și noile destinații propuse de operatorul aerian Wizz Air prin alocarea celei de-a cincea aeronave bazei sale de pe Aeroportul Internațional Cluj sunt binevenite. Acestea sunt în primul rând noi oportunități de călătorie pentru pasagerii noștri. Totodată, împreună cu Consiliul Judeţean Cluj, considerăm că accesul în regiune a oamenilor de afaceri, precum şi a turiştilor va fi durabil şi mult îmbunătăţit. Ne bucurăm de noutățile anunțate și suntem convinși de succesul pe care îl vor avea noile destinații.”