Foto: NEWSAIR.RO

Compania low-cost Wizz Air își extinde operațiunile din România și atacă al zecelea aeroport local. Aerogara din Satu Mare este scoasă astfel din anonimat și pusă pe harta zborurilor Wizz Air cu primul sa legătură internațională directă: Londra Luton.

Începând din 31 octombrie, ruta din Satu Mare va conecta orașul din nord-vestul României cu Londra Luton, de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Ruta Wizz Air de la Satu Mare devine prima conexiune internațională de pe acest aeroport, se precizează într-un comunicat Wizz Air. Zborurile vor fi operate după următorul orar:

  • luni, vineri – W6 3649   SUJ19:25 – 20:15LTN   /   W6 3650   LTN14:15 – 18:55SUJ

Primul zbor Wizz Air din București a decolat în 2007 și de atunci compania și-a dezvoltat continuu rețeaua sa de zboruri la preț redus în România – în prezent transportatorul aerian oferă 120 de rute spre 18 țări de pe 10 aeroporturi. Peste 600 de angajați Wizz Air lucrează acum în România și sunt cei care îi întâmpină pe pasageri pe zborurile WIZZ din și spre România, ceea ce înseamnă că în acest an compania facilitează mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile adiacente din întreaga țară, se menționează în comunicatul Wizz Air.

De-a lungul acest an, WIZZ a anunţat şi a început deja 28 de rute noi, ce vor face legătura dintre România şi restul Europei, inclusiv prima cursă internă a companiei ce conectează Bucureştiul de Cluj –Napoca. În ultimele 12 luni (până la 31 august), compania a transportat mai mult de 5 milioane de pasageri spre şi dinspre România. Biletele pentru cea mai nouă rută sunt deja disponibile pe wizzair.com de la 109 RON.

Читайте также  BRITISH AIRWAYS VĂ OFERĂ POSIBILITATEA SĂ ȚINEȚI BILETELE REZERVATE PENTRU 3 ZILE ÎNAINTE DE A LE CUMPĂRA

George Michalopoulos, Chief Commercial Officer Wizz Air a declarat: “Wizz Air continuă să probeze angajamentul faţă de România drept cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală care oferă cele mai mici tarife şi cea mai bună experienţă la bordul aeronavelor sale. Suntem încântaţi să anunţăm Satu Mare ca fiind aeroportul WIZZ cu numărul 10 din România şi să fim prima linia aeriană ce va opera zboruri internaţionale de aici. Noua noastră rută spre Londra va fi mai mult decât binevenită pentru clienţii noştri din această parte a ţării, pentru că aduce cele mai mici tarife în regiune. De asemenea, suntem încrezători că pasagerii care vin dinspre Marea Britanie se vor bucura să viziteze unul dintre cele mai vechi oraşe din nord-vestul ţării, ce are de oferit multe atracţii turistice.”

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, afirmă:”Suntem foarte bucuroși că la finalizarea lucrărilor de modernizare deja am și reușit să umplem cu conținut valoros această investiție. Cursa de Londra Wizz Air deschide județul Satu Mare către Europa de vest. Acest lucru conferă un potențial important regiunii noastre pe plan cultural, turistic și economic. În următoarea perioadă vom lucra pentru a facilita noi curse internaționale după această primă cursă.”