Foto: NEWSAIR.RO

Deși Aeroportul Craiova s-a grăbit să anunțe reînceperea activității, compania low-cost Wizz Air îi contrazice astăzi pe oficialii craioveni și le transmite călătorilor din zonă că a decis amânarea reînceperii operațiunilor de la Aeroportul Internațional Craiova (CRA), până la 10 noiembrie, astfel încât îmbunătățirile majore aduse aeroportului să fie finalizate. Până la această data, Wizz Air va opera zborurile planificate din Craiova de la Aeroportul Henri Coandă (OTP). transmite operatorul aerian într-un comunicat de presă.

Wizz Air le va oferi pasagerilor de pe zborurile afectate transferul gratuit între aeroporturile din Craiova și București sau pasagerii pot alege să călătorească pe cont propriu. Călătorii de pe zborurile vizate pot, totodată, să aleagă între a-și reprograma zborul pentru o altă dată, cel târziu până la 30 noiembrie, a păstra contravalorea plătită sub formă de credit WIZZ sau pentru restituirea sumei plătite. Pasagerii sunt contactați individual pentru a fi informați asupra schimbării și a li se prezenta opțiunile de călătorie.

“Până când Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu va emite autorizarea pentru operarea în condiții normale de la Craiova, inclusiv pentru căile de rulare și platformele de parcare, nu vom opera acolo”, a declarat John Stephenson, Vicepreședinte Executiv Wizz Air.

Wizz Air oferă zboruri către cinci destinații de la Craiova: Barcelona, Bologna, Londra Luton, Milano Bergamo și Roma Ciampino. Aceste zboruri vor fi operate între 25 octombrie (data inițială la care a fost planificată reluarea operațiunilor la CRA) și 9 noiembrie de la aeroportul din București, conform aceluiași orar de zbor prevăzut pentru Craiova.

Aeroportul din Craiova a desfășurat operațiuni semnificative de renovare pe parcursul verii. Wizz Air a sistat operațiunile din Craiova la 1 iunie pentru lucrările de renovare.

Читайте также  TURKISH AIRLINES AMÂNĂ DIN NOU LANSAREA ZBORULUI DIRECT ISTANBUL-CLUJ

“Deși nu avem de ales, ne cerem scuze clienților noștri pentru această întârziere în reînceperea zborurilor noastre de la Craiova”, a spus Stephenson. “Știm că vor exista incoveniente dar facem tot ce putem pentru a le minimiza. Suntem nerăbdători să reluăm operațiunile obișnuite de la Craiova.”