Foto: NEWSAIR.RO

Ceea ce era deja clar pentru toată lumea se confirmă acum și oficial, cu cifre. Wizz Air este cea mai mare companie aviatică din România cu operațiuni care acaparează mai mult de o treime din piață, adică peste 30% market share. Iar numărul de pasageri transportați o poziționează confortabil pe prima poziție în clasamentul companiilor aeriene. Doar în 2014, Wizz Air a transport din/spre România 3,9 milioane de pasageri, cu 19,9% mai mult față de 2013 și peste 1,5 milioane de călători mai mult decât următorul clasat, TAROM, care a raportat circa 2,3 milioane. Mai mult decât atât, în cei 8 ani de când activează pe piața românească, adică exact de la sfârșitul lunii iunie 2007, Wizz Air a transportat 20 de milioane de pasageri din/spre România.

„Aniversarea a 20 de milioane de pasageri transportați este un moment istoric pentru România, a doua  cea  mai  mare  țară  unde  avem  baze  operaționale,  deoarece  tocmai  am  depășit  volumul populației țării. Acest lucru ne confirmă că românii apreciază tarifele accesibile, destinațiile populare și calitatea serviciilor noastre. Orașul cu cel mai mare trafic de pasageri din rețeaua de transport WizzAir din România este București și ne-am angajat să-l dezvoltăm ca destinație de vacanță și pentru afaceri.  De aceea, am fi încântați să promovăm Bucureștiul turistic în țări  precum Italia și  Marea Britanie în parteneriat cu Bucharest Tourism Board”, a declarat Daniel de Carvalho, purtător de cuvânt Wizz Air chiar astăzi la întâlnirea cu reprezentanții autorității de promovare a capitalei României.

Pe de altă parte, Daniel de Carvalho a recunoscut că în acest moment, baza din București se află într-un moment de stagnare fiind practic la finalul unui ciclu de creștere accentuată, normal, spune el, în industrie. Astfel se explică practic renunțarea la unele curse sau frecvențe de la București. Compania low cost va continua însă să își consolideze operațiunile și să dezvolte și pe celelalte aeroporturi românești, principalele ținte fiind Iași și Craiova. Carvalho a mai confirmat și faptul că zborul Constanța-Londra Luton va fi menținut și în orarul de iarnă, dar și că nou-anunțata cursă Cluj-Dubai care va fi inaugurată în decembrie, performează conform așteptărilor, rezervările înscriindu-se în estimările companiei.