Foto: PULLMANTUR AIR

Aşa cum vă spuneam încă de la lansare, NewsAir.ro se doreşte a fi şi o platformă de impresii şi experienţe de călătorie deschisă tuturor pasionaţilor de zbor. Astăzi este rândul lui Ciprian Bălţoiu, un coleg jurnalist şi cititor fidel al NewsAir.ro, să ne povestească despre voiajele sale peste mări şi ţări. Iată textul lui, în continuare.

Am avut parte de o vacanţă de vis pe Riviera Maya în Mexic. Pachetul turistic all inclusive de la Madrid a cuprins 7 nopţi în hotel 5 stele şi transportul cu avionul de la Madrid la Cancun şi tranferul local. Recunosc că am avut oarecare emoţii citind că zborul este asigurat de o companie specializată în curse charter, Pullmantur Air, deţinută de Royal Caribbean Cruiselines. Emoţii pentru că am citit tot felul de comentarii critice, ce s-au dovedit a fi până la urmă venite din partea unor neavizaţi în ale zborurilor.

Pullmantur Air are o flota de 4 Boeing 747-400  cu o vechime cuprinsă între 20 şi 24 de ani. Bătrânul Jumbo Jet , stăpân al cerurilor zeci de ani, şi-a dovedit însă calităţile. Chiar dacă i-a lipsit o curăţenie la sânge şi se simte nevoia unei modernizări a extrem de micilor ecrane din spătarele scaunelor , totuşi  Jumbo Jetul 747-400 cu numărul de înregistrare EC-KQC (foto) care ne-a oferit ambele zboruri la interval de o săptămână s-a dovedit a fi un avion extrem de robust şi chiar confortabil (dacă 10 ore şi 30 de minute sunt confortabile la clasa turist). Nici nu s-a mişcat în zborul care a decurs fără probleme.


Foto: PULLMANTUR AIR

Aeroportul din Cancun cu cele 3 terminale este extrem de rapid în privinţa formalităţilor. Nu e nevoie de viză pentru români, iar controalele sunt destul de lejere. La întoarcere acelaşi terminal, însă cam ciudat la plecări. Odată făcut check-in-ul, vezi cum  funcţionarul se chinuie să tranfere valiza de pe cântar pe banda din spatele lui cale de vreo 2 m.

Читайте также  TAROM A EFECTUAT CURSELE LA/DE LA ISTANBUL DIN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ

Zona de îmbarcare este extrem de atrăgătoare, iar toate micile restaurante stau deschise până la ultimul zbor. Al nostru bineînnţeles, care a avut 2 ore jumate întârziere. Cum 6 zile din 7 , avionul face non-stop drumul Madrid-Cancun şi retur, încet-încet până în fiecare marţi se acumulează ceva întârziere. A fost însă o bună ocazie pentru mine să văd şi să zbor cu gândul cu cei de la United la San Francisco , cu cei de la American la Dallas Ftw sau cu cei de la Virgin Atlantic spre Londra Gatwick cu un 747 muuult mai nou şi arătos (le vedeţi în clipurile următoare).

 

 


În sfârşit, în protestele unor spanioli care confundau avionul cu o cursă locală de autobuz, ne-am îmbarcat spre Madrid. Din nou zbor lin peste Caraibe şi oceanul Atlantic pentru ca după 9 ore de zbor, bătrânul 747 – 400 să aterizeze pe Barajas în Madrid unde-l aşteptau 24 de ore de odihnă.

E greu să ceri servicii de lux pe un asemenea zbor, cu două mese pe durata cursei, fiind un low-cost până la urmă. Unde mai pui că pentru o vacanţă de 7 nopţi pe Riviera Maya, în hoteluri de 5 stele cu avion inclus, fiecare dintre cei 530 de pasageri au plătit de la 745 de euro per sejur!!!! Când te gândeşti că un bilet dus-întors pe ruta Madrid-Cancun cu Air Europa costă mult mai mult! Recomand oricui să caute aceste pachete turistice cu plecarea din Madrid. Merită, iar la destinaţie e un paradis tropical care nu vă va dezamăgi.