Elicopterele franceze pornite în căutarea resturilor aeronavei Germanwings care s-a prăbușit în Alpii francezi nu reușiseră să aterizeze, marți după-amiaza, la locul accidentului, a declarat Gilbert Sauvan, președintele regiunii Alpes de Haute Provence citat de CNN. De asemenea, acesta a spus că avionul s-a dezintegrat total și că nu mai există vreun rest de aeronavă cu dimensiuni mai mari ca ale unui autoturism. De altfel, în primele imagini de la locul prăbușirii, se văd o mulțime de bucățele din corpul aeronavei împrăștiate pe coastele muntoase. Sauvan, care este informat în permanență despre derularea operațiunilor, a mai explicat jurnaliștilor că trupurile pasagerilor au fost văzute împrăștiate pe o rază de sute de metri și că, probabil, niciun cadavru nu va putea fi recuperat astăzi. Șansele sunt minime și mâine întrucât în zonă sunt prognozate ninsori. Pe de altă parte, ministrul de interne a declarat pentru Reuters că unul dintre înregistratoarele de bord (cutia neagră) a fost găsită de echipele de căutare.

Jandarmeria franceză a anunțat că la fața locului au fost dislocați deja 210 oameni și alți 350 sunt pe drum pentru a oferi ajutor.

În avion se aflau cel puțin 67 de cetațeni germani, au anunțat reprezentanții companiei Germanwings. Printre ei și 16 elevi de liceu cu doi profesori, care fuseseră la un schimb de experiență la colegii lor spanioli. Părinții acestora au aflat din presă de prăbușirea avionului cu care se întorceau acasă copiii lor.

Pe de altă parte, autoritățile franceze au infirmat acum că piloții Airbus-ului A320 ar fi cerut ajutor așa cum anunțaseră mai devreme. Direcția Generală a Aviației Civile Franceze (DGAC) a precizat că, de fapt, controlorii de trafic au fost cei care au dat alarma după ce avionul a avut o coborâre continuă timp de mai multe minute și apoi a dispărut de pe radar.