Foto: FLIGHTRADAR24.COM

Conform informațiilor furnizate de autoritățile franceze, piloții avionului Germanwings prăbușit în Alpii francezi au transmis un mesaj în care solicitau ajutorul controlorilor de trafic însă conversația s-a întrerupt brusc. Ultimele cuvinte auzite din cabina piloților au fost “Emergency! Emergency!”. Apelul a fost înregistrat la ora locală 10:47, a declarat Alain Vidalies, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Se bănuiește că avionul s-a prăbușit imediat după aceea, a mai spus el. Prin urmare, nimeni nu știe deocamdată ce s-ar fi putut întâmpla la bordul  Airbusului A320. Specialiștii în aviație susțin că este foarte ciudat mai ales că zborul de croazieră este practic cea mai sigură parte a unei călătorii cu avionul. Cert este că la un moment dat aeronava a coborât brusc câteva mii de metri. Ultima înregistrare radar, conform informațiilor și graficului flightradar24.com, arată că avionul a fost văzut la 2,000 de metri. De menționat că masivul muntos din zonă are o altitudine de peste 3,000 de metri.

Autoritățile locale susțin că zona unde s-a prăbușit avionul nu este locuită și este foarte greu accesibilă. Mai multe elicoptere au pornit deja către această regiune. De asmenea, surse locale susțin că au fost văzute resturi ale aparatului de zbor.

Acesta este primul avion al unei companii aeriene low cost prăbușit vreodată în Europa.

Germanings și Lufthansa nu au confirmat încă accidentul și au comunicat că analizează situația pentru a afla ce s-a întâmplat cu zborul 9U 9525.

Читайте также  VIAȚA CA ÎNSOȚITOR DE ZBOR LA QATAR AIRWAYS (VIDEO)