Foto: INCONT.RO

Spiritele sunt departe de a se fi calmat în rândul personalului de zbor al companiei naţionale TAROM. La scurt timp de la protestele spontane de acum câteva săptămâni soldate cu mai multe zboruri anulate şi în ciuda asigurărilor venite de la conducerea companiei şi de la capii ministerului Transporturilor că lucrurile sunt pe cale de a se rezolva, iată că astăzi angajaţii încep din nou “să se simtă rău”. Mai exact, din cauza faptului că însoţitorii de zbor s-au declarat inapţi, cursa RO275 Bucureşti-Salonic de astăzi a fost anulată. Evident, aceeaşi soartă a avut-o şi perechea sa, RO276 Salonic-Bucureşti.

Şi zborul RO605 Bucureşti-Timişoara, programat la ora 12:40, a fost în pericol de a fi anulat din aceleaşi motive însă echipajul care s-a declarat inapt a fost înlocuit cu cel de rezervă iar cursa a decolat cu o întârziere de mai bine de o oră, la 13:53, conform site-ului aeroportului Henri Coandă Bucureşti. Pe acelaşi site, mai apare anulat şi zborul RO707 Bucureşti-Iaşi programat la ora 17:20 însă deocamdată nimeni nu a confirmat că şi însoţitorii de zbor desemnaţi pentru această cursă ar fi inapţi.

Ca de obicei, în privinţa comunicării, compania TAROM stă prost spre foarte prost. După apariţia problemelor, pe site-ul companiei a fost postat un anunţ sec pe care vi-l redau integral:

“Compania TAROM anunţă astăzi, 18.10.2014 posibile neregularitati pe zborurile sale interne si externe.TAROM se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (însoţitori de bord).

Compania TAROM regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor.

Pasagerii curselor TAROM, care vor avea întârzieri sau vor fi anulate beneficiază de asistenţă, din partea personalului TAROM, conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor. În funcţie de evoluţia evenimentelor, vă vom ţine la curent cu privire la situatia zborurilor.”