Foto: MONITORUL DE CLUJ

Creşterea numărului de pasageri pentru 2014 se confirmă iată la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca. Astăzi, reprezentanţii aeroportului clujean au înregistrat deja pasagerul cu numărul 1 milion. Se întâmplă mult mai devreme faţă de anul trecut când pasagerul 1 milion a fost înregistrat de-abia pe 18 decembrie. Despre evenimentul de anul trecut am scris aici.

Astăzi, pasagerul norocos s-a aflat într-o cursă Lufthansa care a venit de la Munchen la Cluj Napoca. E vorba despre Lorant Sas, un bărbat din Bistriţa care călătoreşte foarte des spre Germania, în interes de serviciu. Zborul LH1670 a aterizat la CLJ la ora 11:53 iar norocosul câştigător a avut parte de o primire specială în terminalul Sosiri, potrivit Biroului de presă al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Pasagerul cu numărul 1 milion a fost premiat cu un bilet dus-întors pe orice cursă a companiei Lufthansa în Europa, un voucher de cumpărături în valoare de 150 euro din partea Aeroportului din Munchen și un talon care îi oferă reducere de 10%, până la sfârșitul anului, la cumpărăturile făcute în aeroportul din Germania, transmite Monitorul de Cluj. De asemenea, au fost premiați și călătorii cu numerele 999.999 și 1.000.0001. Ei au fost recompensaţi cu câte un un rucsac personalizat și un troller.

Aeroportul “Avram Iancu” Cluj îşi reconfirmă astfel poziţia de al doilea aeroport al ţării după Henri Coandă Bucureşti. Anul trecut, aerogara a înregistrat 1.035.438 şi se aşteaptă ca 2014 să aducă o creştere semnificativă. David Ciceo, directorul Aeroportului clujean a afirmat că aerogara a înregistrat deja o creştere de 13% a numărului de pasageri în primele 10 luni ale lui 2014. Oricum, anul 2014 va fi cel mai bun din istoria aeroportului, a mai declarat astăzi Ciceo, conform Monitorul de Cluj. În acest moment, de la Cluj Napoca sunt efectuate zboruri regulate către 20 de destinaţii interne şi externe. Acestora li se vor adăuga alte 4 rute către Geneva şi Malmo (din 21 decembrie 2014), Bari (din 15 martie 2015) şi Koln (din 28 martie 2015).