Momente dramatice pentru 159 de pasageri ai companiei British Airways care se pregăteau să plece către Londra. Cu puțin timp înainte de decolarea de pe Aeroportul McCarran International Las Vegas, la ora locală 16.13, un motor al aeronavei Boeing 777 a izbucnit în flăcări din motive necunoscute încă. Piloții au oprit imediat decolarea și au ordonat evacuarea de urgență.


La bordul avionului care efectua cursa BA2276 Las Vegas – Londra Gatwick se aflau, potrivit reprezentanților aeroportului american, 172 de persoane (159 pasageri și 13 membri ai echipajului). Cu toții au fost evacuați ca la carte, în condiții de siguranță maximă, pe toboganele gonflabile. Au fost totuși 13 persoane transportate la spital pentru îngrijiri însă doar 2 dintre acestea au suferit răni superficiale în timpul evacuării.


Aproximativ 50 de pompieri ai Aeroportuali din Las Vegas au intervenit rapid și au reușit să stingă focul în aproximativ 4 minute de la primul apel, spun oficialii aeroportuari.

Ca urmare a acestui incident, una dintre cele 4 piste ale aeroportului american, unul foarte aglomerat de altfel, a fost închisă. Din această cauză, au fost înregistrate întârzieri de peste o oră la celelalte zboruri programate.


British Airways a transmis ulterior un communicat de presă în care susține că, de fapt. la bord s-au aflat 170 de persoane:

”Siguranța pasagerilor și echipajelor este întotdeauna o prioritate pentru noi și tocmai de aceea ne îngrijim îndeaproape de cei care s-au aflat la bordul cursei BA2276 Las Vegas – Londra Gatwick și au trecut prin incidentul din data de 8 septembrie. Avionul, un Boeing 777-200, a avut parte de o problemă tehnică chiar în momentul în care se pregătea să decoleze de pe Aeroportul McCarran International Las Vegas. Echipajul nostru a evacuat de urgență aeronava, în condiții de siguranță, iar focul a fost stins de serviciile de urgență ale aeroportului. La bord se aflau 157 de pasageri, 3 piloți și 10 însoțitori de bord. Doar câțiva pasageri și echipajul nostru au fost transportați la spital. Toți pasagerii au fost transportați și cazați la hotel iar colegii noștri se ocupă să le satisfacă toate necesitățile”.

Читайте также  WIZZ AIR LANSEAZĂ ZBORURI DIN IAŞI ŞI ADAUGĂ NOI DESTINAŢII DIN BUCUREŞTI

Focul a izbucnit la motorul din stânga al aeronavei, iar flăcările au învăluit rapid toată aripa și s-au extins și spre fuselaj, potrivit declarațiilor martorilor. Administrația Federală pentru Aviație din SUA (FAA) împreună cu NTSB (Departamentul pentru siguranța transporturilor) au demarat o investigație pentru a stabili cauzele acestui incident.