Foto: OBIECTIV.INFO

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca a fost închis în această dimineață din cauza unui eveniment aviatic în care a fost implicată o aeronavă Blue Air. Avionul, care venea de la București, a aterizat la Cluj-Napoca însă piloții nu au reușit să mențină aparatul pe pista de aterizare cu o lungime de 2,100 de metri. În aceste condiții, aeronava a depășit pragul pistei și s-a oprit în zăpadă, la capătul dinspre oraș al aeroportului. Din fericire, niciuna dintre cele 116 persoane aflate la bord nu a pățit nimic.

“În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcaţi în bune condiţii. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului”, a declarat David Ciceo, directorul aeroportului clujean, pentru Mediafax.

El a mai precizat că avionul Blue Air efectua o cursă charter de la București la Barcelona și a aterizat la Cluj pentru a mai lua și alți pasageri.


Foto: OBIECTIV.INFO

După acest eveniment, petrecut în jurul orei 7:50 în această dimineață, aeroportul ”Avram Iancu” a fost închis. Zborurile TAROM RO651 și RO641 care veneau de la București au fost deviate la Sibiu, în timp ce cursa TAROM RO348 ce ar fi trebuit să decoleze de la Cluj spre Viena a fost anulată.

Avionul Blue Air efectua zborul OB9301 București-Cluj-Barcelona. Aeronava este un Boeing 737-400 înregistrat YR-BAS. Acest aparat de zbor a intrat în flota companiei pe 01.06.2014, potrivit airfleets.net, și are vârsta de 23,3 ani fără însă ca asta să fie relevantă pentru evenimentul în care a fost implicat astăzi. Potrivit aceleiași surse, primul zbor al acestei aeronave a fost înregistrat pe 10.09.1992. Până să ajungă în flota Blue Air, avionul a mai zburat pentru Lufthansa, Sun Express, GOAL, Air One, Air Italy și City Airways.