Foto: OPINIATIMIŞOAREI.RO

Situaţie de urgenţă la Timişoara pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia.  Piloţii unei aeronave Blue Air au solicitat permisiunea de a ateriza imediat după ce aparatura de bord le-a semnalizat o problemă la sistemul de presurizare a cabinei. Avionul Boeing 737 zbura pe ruta Bucureşti-Koln având 108 pasageri la bord. Potrivit opiniatimisoarei.ro, aeronava a aterizat la Timişoara în jurul orei 8.30 şi toţi călătorii au fost debarcaţi. “Pasagerii au fost debarcaţi, sunt în aerogară şi aşteaptă o nouă aeronavă să îi ia şi să îi ducă la destinaţie”, a declarat Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al Aeroportului Timişoara, citată de opiniatimisoarei.ro.

Potrivit site-ului Aeroportului Henri Coandă, bucharestairports.ro, zborul OB121 OTP-CGN a decolat la ora 7:44 şi ar fi trebuit să aterizeze la Koln la ora 9:15.

Ceva mai târziu, reprezentanţii companiei Blue Air au transmis într-un comunicat că aterizarea a fost cerută de comandantul aeronavei “ca urmare a unei semnalizari legate de nivelul presurizării. Această decizie a fost luată pentru a preîntâmpina o posibilă problemă la sistemul de presurizare a aeronavei.” Reprezentanţii Blue Air ţin să precizeze că nu a fost vorba de o depresurizare a cabinei, “ci doar au fost urmate procedurile standard în conformitate cu reglementările Autorităţii Aeronautice Române, coroborate cu standardele de siguranţă impuse de European Aviation Safety Agency (EASA) pentru astfel de situaţii.”

O altă aeronavă a fost imediat programată să efectueze zborul către Koln şi retur, întârzierea totală fiind de mai puţin de 2 ore si 30 de minute, se mai arată în comunicatul Blue Air. Călătorii au decolat în cele din urmă către Koln la ora 12:20, conform informaţiilor furnizate de Blue Air.