Ce se întâmplă cu avioanele după ce acestea nu mai zboară? Ajung în cimitirul de avioane… unul dintre cele mai importante astfel de locuri de veci este 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group în Tucson, Arizona (SUA) care conține peste 4,400 de avioane retrase din serviciu. Baza din deșertul american oferă condițiile propice parcării aeronavelor în așteptarea dezmembrării acestora, fără să aibă de suferit din cauza coroziunii.

Una dintre cele mai bune companii aeriene din lume, Emirates, și-a luat rămas bun, recent, de la ultimul Boeing 777-200 din flota sa, aeronava înmatriculată A6-EMF. Pe data de 14 iulie, avionul a decolat de pe aeroportul Dubai International către Arizona via Boston, pentru a-i fi radiată înregistrarea înainte de a fi tras definitiv pe linie moartă în deșert.

De când a intrat în flota Emirates, în 1996, Boeing-ul A6-EMF a zburat aproape 60 de milioane de kilometri, în întreaga lume, echivalentul a 80 de curse dus-întors, de pe Pământ la Lună. În plus, aeronava a transportat sute de mii de pasageri în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Vedeți în filmulețul de mai sus cum este pregătit un avion Emirates pentru ultimul zbor din viața sa.

ÎNAINTE


Foto: PLANESPOTTERS.NET

…ȘI DUPĂ


Foto: THE NATIONAL

Читайте также  PREMIERUL BRITANIC FILMAT ÎNTR-UN AVION LOW-COST (VIDEO)