Foto: PLANESPOTTERS.NET

Compania aeriană Turkish Airlines se poate lăuda cu creșteri importante ale numărului pasagerilor transportați pe zborurile din/spre România. Astfel, în exclusivitate pentru NewsAir.ro, oficialii Turkish Airlines au declarat că în cursul anului trecut au transportat aproape 250,000 de pasageri pe ruta Istanbul-București-Istanbul, în creștere cu aproape 10% față de anul precedent. Creștere impresionantă a fost înregistrată însă pe zborul companiei la/de la Constanța. Pe această rută, Turkish a transportat circa 18,000 de călători în creștere cu 75% față de anul 2013, anul în care a fost introdus zborul.

Gradul de încărcare a aeronavelor Turkish Airlines pe zborurile spre București a fost de 80%, iar pe cele spre Constanța de 85%, potrivit oficialilor Turkish Airlines.

În ceea ce privește popularitatea destinațiilor finale pentru pasagerii cu plecare din România, cei de la Turkish au declarat, în exclusivitate pentru NewsAir.ro, că Antalya este una dintre cele mai căutate destinații în Turcia pentru pasagerii care pleacă din București, iar Beijing, este cea mai căutată destinație intercontinentală din rețeaua companiei pentru aceeași călători. În ceea ce-i privește pe cei care au ca aeroport de plecare Constanța, cea mai căutată destinație a lor în Turcia a fost Istanbul, iar cea mai căutată destinație de conexiune a fost Atena.

Turkish Airlines va menține același program de operare pentru ambele rute și în 2015. În plus, compania va încerca din nou să obțină permisiunea Autorității Aeronautice Civile din România pentru introducerea celui de-al patrulea zbor zilnic spre București. “În ultimii doi ani, am încercat în mod repetat să obținem autorizația pentru introducerea unui al patrulea zbor zilnic pe ruta Istanbul-București-Istanbul însă această solicitare ne-a fost refuzată mereu”, au declarat pentru NewsAir.ro oficiali ai Turkish Airlines. În cazul în care această permisiune nu va fi obținută până la debutul sezonului de vară, compania are ca rezervă sporirea capacității pe rută prin introducerea unor aeronave mai mari. A făcut deja asta și în toamna lui 2014 când mai multe zboruri Istanbul-București-Istanbul au fost operate cu aeronave Airbus A330.