Aeroportul Internațional Craiova își menține trendul crescător din ultimii ani și marchează o nouă creștere record în anul 2017. Potrivit cifrelor furnizate NewsAir.ro, la Craiova s-au înregistrat anul trecut 447.227 de pasageri, dublu față de 2016 când au fost 222.320 de călători.

Din numărul total de pasageri, 1.449 au călătorit pe zboruri charter iar restul pe cursele regulate.

În ceea ce privește numărul de deolări și aterizări de la Craiova, și acesta a crescut masiv de la 4.018 în 2016 la 5.960 în 2017, ceea ce reprezintă o variație de 148.33%, potrivit reprezentanților aeroportului craiovean.

Din inima Olteniei, s-a zburat regulat în cursul anului trecut către 12 destinații europene. Cele mai populare au fost cursele spre Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino și Valencia.

Având în vedere dublarea traficului într-un singur an, conducerea executivă a aeroportului și-a stabilit ca prioiritate pentru acest an extinderea terminalelor Plecări și Sosiri precum și construcția unei noi parcări. În plus, va fi finalizat drumul tehnologic perimetral cu iluminare și supraveghere video și va fi extinsă suprafața de mișcare.

Читайте также  CU APROAPE 7 MILIOANE DE PASAGERI, WIZZ AIR ÎȘI CONSOLIDEAZĂ POZIȚIA DE CEA MAI MARE COMPANIE AERIANĂ DIN ROMÂNIA (VIDEO)