Foto: NEWSAIR.RO

Compania aviatică Aeroflot din Rusia a luat o decizie radicală în privința aeronavelor de pasageri produse local, Suhoi Superjet 100. Aceste avioane au fost reținute la sol, sâmbătă, chiar în ajunul Crăciunului, după ce au fost descoperite probleme la partea metalică a cozii acestui avion, transmite Radio Free Europe-Liberty.

Producătorul Suhoi a anunțat, la rândul său, într-un comunicat, că inspectează întreaga flotă, “pentru a susține navigabilitatea avioanelor civile Suhoi”. Acest defect “la un element al unei porțiuni a cozii” nu poate să provoace un accident, însă “companiile aeriene trebuie să verifice acest model”, precizează constructorul.

Aeroflot a blocat la sol 21 de astfel de aeronave care erau programate să efectueze zboruri de sărbători pe rute rusești. Aeroflot efectuează și cursa Moscova-București tot cu aeronavă de tip Suhoi Superjet 100.

Această situație este doar ultima dintr-o serie de probleme cu care s-a confruntat Suhoi care a întâmpinat mari probleme la introducerea noului avion civil de pasageri. Aeronava este fabricată în cadrul unui parteneriat cu producători europeni precum francezii de la Thales sau producătorii de motoare de la Safran.

Читайте также  QATAR AIRWAYS VINE LA IAȘI SĂ RECRUTEZE ÎNSOȚITORI DE ZBOR