Companile românești TAROM și Blue Air au luat decizia anulării zborurilor către Bruxelles programate azi precum și amânarea cu câteva ore a curselor de mâine.

”Având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc în această dimineață la Bruxelles, compania TAROM comunică pasagerilor că zborurile sale OTP-BRU-OTP  (RO372, RO373, RO374 din data 22 martie 2016 și RO371, RO372 din 23martie) se anulează”, a anunțat operatorul național într-un comunicat. De asemenea, reprezentanții TAROM precizează că pasagerii care dețin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptați la îmbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris , Frankfurt, Munchen și Londra din 22 si 23 martie.

Pe de altă parte, Blue Air anunță că a anulat zborul de astăzi Bacău-Bruxelles-Bacău ca urmare a închiderii aeroportului din capitala Belgiei. În plus, transmit cei de la Blue Air într-un comunicat, ”având în vedere gradul ridicat de incertitudine în privința momentului de redeschidere a Aeroportului Bruxelles Zaventem, compania Blue Air, pentru a reduce la minim disconfortul creat de această situație de forță majoră, își anunță pasagerii care au bilete pentru zborul 0B123/124 București – Bruxelles – București de mâine, 23 martie 2016, că acesta va fi reprogramat în cursul dupa-amiezii de mâine cu următorul orar de zbor:

0B123 17:05 București – 19:00 Bruxelles / 0B124 19:45 Bruxelles – 23:30 București”.

Totodată, pasagerii Blue Air afectați de aceste schimbări își pot reprograma gratuit călătoriile pentru orice alt zbor operat de companie.

Vă reamintesc, la ora producerii atentatelor de la aeroportul Bruxelles Zaventem, cursa TAROM RO371 care decolase dimineață de la București se apropia de capitala Belgiei însă a fost deviată spre Amsterdam. Avionul transporta 83 de pasageri.