Foto: OVIDIU VEREȘ/STUDIOV.RO

Compania națională TAROM ratează din nou orice țintă asumată prin planul de management adoptat în martie 2013 (care însă nici nu cred că mai e în vigoare, totuși). La cererea oficială a NewsAir.ro, transportatorul aerian a comunicat că în cursul anului 2014 a transportat aproximativ 2,130,000 de pasageri. Biroul de presă precizează în mod expres că cifra reprezintă o estimare întrucât nu au fost centralizate toate datele de trafic din ultima lună a anului anterior. De asemenea, TAROM menționează că este vorba de pasageri transportați cu aeronavele proprii fără a-i lua în considerare pe cei care au călătorit în regim code-share cu alte companii partenere.

Reprezentanții TAROM mi-au mai transmis că cifra din 2014 este cu aproximativ 6% mai mare față de cea din 2013, pe cursele regulate. Dar să ne reamintim cifrele, care sunt sensibil egale de vreo câțiva ani încoace. Conform aceluiași Birou de presă, în 2013, compania TAROM a transportat 2,1 milioane de pasageri după cum NewsAir.ro a scris exact în urma cu un an aici. Prin urmare, deși nu prea știu eu multă matematică, mie nu îmi rezultă o creștere mai mare de 0,6%, dacă ar fi să fie creștere!!! Și pentru că vorbeam de cifre sensibil egale, vă reamintesc că pentru 2012, TAROM a raportat o cifră de 2,19 milioane de pasageri.

În ceea ce privește gradul de încărcare a aeronavelor, TAROM spune că în 2014 acesta a fost de 66%, cu un punct procentual față de anul precedent, ceea ce coincide, într-adevăr, cu cifrele prezentate anterior.

Pe de altă parte, reprezentanții operatorului anunță că pe cursele charter a transportat 140,000 de călători în 2014, în creștere cu 2%.

Читайте также  AEROPORTUL ”HENRI COANDĂ” ESTE DIN NOU ÎN TOP DATORITĂ CREȘTERII TRAFICULUI

Pentru 2015, TAROM va suplimenta frecvențele în orarul de vară pentru zborurile către: Madrid, Barcelona, Stockholm, Beirut și Amman.

Revenind la planul de management, dacă el mai există (având în vedere că s-au mai schimbat vreo 3 consilii de administrație din martie 2013 până acum), potrivit acestui document, TAROM ar fi trebuit să ajungă în 2013 la 2,3 milioane de pasageri și apoi să crească anual până în 2016, cu câte 100,000 de pasageri. Practic, în 2014, ar fi trebuit ca operatorul să ajungă la cel puțin 2,4 milioane de călători pe curse proprii.