Foto: OVIDIU VEREȘ/STUDIOV.RO

Compania națională TAROM are de astăzi un nou Consiliu de administrație. Ministerul Transporturilor a transmis într-un comunicat postat pe site-ul propriu că  Adunarea Generală a Acţionarilor din TAROM a aprobat astăzi noua componenţă a Consiliului de Administraţie al Companiei. Procesul de selecție s-a desfășurat în conformitate cu dispozițiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109 din 2011, cu modificările şi completările ulterioare, precizează reprezentanții Ministerului. Ceea ce nu a mai menționat de această dată Biroul de presă al instituției dar o declarase anterior ministrul Ioan Rus este că acestuia i-a fost foarte greu să găsească noi membri pentru CA pentru că mai toți l-au refuzat, după cum a spus singur.

Membrii noului Consiliu de Administraţie al TAROM sunt:

– Dan Aurel Măchița – membru provizoriu – consilier în Ministerul Transporturilor

– Christian Heinzmann – actualul CEO al companiei

– Dragoș Andrei – consilier de stat al prim-ministrului

– Radu Francis Florescu – cunoscutul publicitar, fost CEO al Saatchi&Saatchi şi membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea

– Marcel Ioan Boloș – fost șef al AMPost

– Valentin Iordache – director de comunicare al Companiei Aeroporturi București

– Tiberiu Țiclea – avocat

Foștii membri ai Consiliului de administrație, care erau numiți provizoriu, și-au dat demisia la începutul lunii.

Operatorul aerian a în­cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 estimează un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise către Ziarul Financiar de Ministerul Transporturilor.

Читайте также  PIERDERILE TAROM LA JUMĂTATE DE AN, PESTE ESTIMĂRI