Foto: WIKIPEDIA

După mai multe solicitări exprese ale NewsAir.ro (mai exact 3) şi după ce toate companiile care se respectă au făcut-o deja de vreo 2 luni,  reprezentanţii companiei TAROM au catadicsit să facă public, în sfârşit, programul operării curselor sale în orarul de iarnă 2014/2015. A făcut-o printr-un comunicat transmis tuturor deşi eu am solicitat non-stop să aflu noutăţile (aşa ceva nu se face!!!). Asta ar fi partea cât de cât bună, să spunem. Partea proastă e că degeaba au mai făcut-o, că oricum nu aduce nicio noutate în operare ca şi cum totul decurge perfect pe cursele TAROM şi niciun zbor nu necesită vreo ajustare. Ce să mai vorbim de rute noi, de extindere sau consolidare a operaţiunilor, de valorificare a potenţialului unor destinaţii în detrimentul altora sau de valorificare a potenţialului pe curse interne. Nimic. De parcă în departamentul care se ocupă cu strategia comercială a acestui operator nu lucrează nimeni. Dar ca să vă convingeţi singuri, vă redau mai jos, integral, comunicatul TAROM care scoate în evidenţă doar veşnicele bilete la 99 euro, prea puţine la număr însă:

“Pasagerii companiei TAROM îşi pot achiziţiona bilete de avion, în orarul de iarnă 2014/2015 la preţuri începând de la 99 euro (locuri limitate), pentru călătorii dus-întors, la achiziţionarea de pe www.tarom.ro.

În orarul de iarnă 2014/2015, compania TAROM va opera zboruri directe către 36 destinaţii, dintre care 28 sunt operate cu plecare din Bucureşti şi 8 de pe aeroporturile din Iaşi, Sibiu şi Cluj.

Destinaţiile externe cu plecare din Bucureşti sunt: Amman, Amsterdam, Atena, Barcelona, Beirut, Belgrad, Bruxelles, Budapesta, Chisinau, Dubai, Dublin, Frankfurt, Geneva, Istanbul, Larnaca, Londra-Heathrow, Madrid, Moscova, Munchen, Nisa, Paris, Praga, Roma, Salonic, Sofia, Stockholm,TelAviv şi Viena ; din Iaşi, TAROM va opera către următoarele destinaţii: Roma, Torino, Londra (Luton), Bologna, Bergamo şi TelAviv ; din Sibiu TAROM va zbura către Munchen, iar din Cluj către Viena.

Читайте также  QATAR AIRWAYS VINE LA IAȘI SĂ RECRUTEZE ÎNSOȚITORI DE ZBOR

Destinaţiile interne, cu plecare din Bucureşti, pe care TAROM le va opera în această iarnă sunt: Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Baia- Mare, Satu – Mare, Iaşi şi Targu – Mureş.

TAROM este singura companie aeriană românească ce oferă pasagerilor săi, servicii gratuite, incluse  în preţul biletelor de avion precum: serviciile de catering, transportul unui bagaj de cală cu greutatea maximă de 23 kg, pentru clasa Economy şi 3 bagaje cu greutatea maximă de 23 kg fiecare, pentru clasa Business. Pentru fiecare dintre cele 2 categorii, se adaugă transportul gratuit, în cabină , a unei piese de bagaj, cu greutatea maximă de 10 kg.

De asemenea, atât check-in-ul online, pe mobil cât şi cel în aeroport sunt gratuite, incluzând opţiunea de alegere a locului în avion.

„Orarul de iarnă este disponibil pentru călătorii ce se vor efectua în perioada 26 octombrie 2014-28 martie 2015.  Ne dorim să oferim pasagerilor noştri cele mai bune condiţii de călătorie. Acesta este şi motivul pentru care şi în acest sezon de iarnă vom păstra tradiţia de a oferi pasagerilor noştri posibilitatea de a transporta gratuit în plus fata de bagajul de cală , echipamentul de ski sau snowboard în greutate de maximum 23 kilograme . Această facilitate este valabilă pentru zborurile dinspre România spre Viena,  Nisa, Munchen, Sofia, Torino, Bologna , Geneva şi dinspre Londra spre România’’  a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM .”