Foto: NEWSAIR.RO

Compania națională TAROM încheie anul 2015 pe creștere, exact așa cum estimau oficialii operatorului în urmă cu puțin timp. Astfel, potrivit cifrelor de trafic solicitate de NewsAir.ro, TAROM a transportat în anul precedent, pe curse regulate și charter, 2,4 milioane de pasageri, față de 2,19 milioane cât a raportat anul trecut. Creșterea de la an la an, a fost, potrivit reprezentanților TAROM, de 2,5%.

Din motive comerciale, oficialii companiei nu au dorit să precizeze câți pasageri au zburat pe curse charter și nici câți au ales zboruri interne. În ceea ce privește gradul de încărcare a aeronavelor TAROM, aceleași surse oficiale au transmis NewsAir.ro că, pentru anul 2015, nu au fost definitivate toate calculele, însă potrivit cifrelor preliminare, load factor-ul se apropie de 70%, fiind în creștere cu câteva procente față de anul anterior.

Reprezentanții transportatorului au mai declarat pentru NewsAir.ro că printre cele mai căutate destinații la TAROM sunt cele din Marea Britanie, Israel, Olanda, Franța și Germania, dar și celelalte fiind populare în rândul pasagerilor.

Și, în privința noutăților pentru 2016, TAROM confirmă oficial introducerea unor zboruri directe spre Hamburg (din mai) și Alicante (din iunie), după următoarele orare de zbor:

BUCUREȘTI – HAMBURG (din 1 mai, de 4 ori pe săptămână)

  • luni, miercuri, vineri, duminică – RO321   OTP8:10 – 9:50HAM   /   RO322   HAM10:35 – 14:05OTP

BUCUREȘTI – ALICANTE (din 4 iunie, de 2 ori pe săptămână)

  • luni, sâmbătă – RO433   OTP21:15 – 00:10ALC (+1)
  • marți, duminică – RO434   ALC00:55 – 5:25OTP
Читайте также  BLUE AIR ADAUGĂ PATRU RUTE NOI DIN CLUJ SPRE LONDRA, LARNACA, HAMBURG ȘI NISA