Foto: WIKIMEDIA

Ca urmare a atacurilor teroriste sângeroase care au lovit aseară Aeroportul Internațional Istanbul-Ataturk, unul dintre cele mai aglomerate din lume, operațiunile aeriene au fost întrerupte și nicio aeronavă nu a mai putut decola. Cele aflate în zbor cu destinația Istanbul au fost deviate. Aeroportul a rămas închis aproape toată noaptea. Spre dimineață, autoritățile turce au decis reluarea operațiunilor de zbor.

Inițial, noaptea trecută, compania TAROM care avea programate în această dimineață zborurile RO261/262 București-Istanbul-București, luase decizia de a anula aceste curse. După ce a fost notificat de redeschiderea aeroportului turc, operatorul aerian național a revenit asupra acestei decizii de anulare. Prin urmare, toți pasagerii cu bilete rezervate pentru aceste zboruri au fost anunțați de urgență că RO261/262 vor fi operate conform programului.

Ceea ce s-a și întâmplat. La ora redactării acestui articol, cursa RO261 București-Istanbul tocmai a aterizat în siguranță la Ataturk International. Zborul a fost efectuat cu aeronava Boeing 737-700 înregistrată YR-BGF în livery Sky Team. Cursa a decolat la ora 8:55, cu o întârziere de 20 de minute față de ora programată, însă a recuperat pe parcurs așa încât a aterizat la 9:46, adică mai devreme cu 4 minute decât orarul stabilit.

Doar 2 persoane au renunțat în ultima clipă la călătoria spre Istanbul, potrivit unor surse aeroportuare.

În ceea ce privește zborurile companiei Turkish Airlines, aceasta a luat decizia anulării cursei București-Istanbul de dimineață, programată la ora 5:55, ca urmare a anulării zborului pereche de noaptea trecută. Pe de altă parte, zborul TK1043 Istanbul-București care trebuia să decoleze în această dimineață la ora 7:10 este întârziat până la ora 10:25, conform site-ului aeroportului Istanbul Ataturk.