Foto: BLUE AIR

După ce recent și-a anunțat intrarea pe zboruri interne cu o cursă directă Iași-București, compania românească smart flying Blue Air mai face o mișcare importantă. Le oferă pasagerilor posibilitatea de a călători de la/la Iași către/dinspre 17 destinații externe din cele 21 operate din București. Informația a fost confirmată pentru NewsAir.ro de către Florentina Tatu, PR&Advertising Director al Blue Air. Altfel spus, compania care s-a lansat pe piață drept una low-cost, se repoziționează și adoptă modelul legacy de hub and spoke. Practic, călătorii din Iași vor decola din capitala Moldovei, vor zbura până la București, iar de aici se vor îmbarca în alt avion spre aproape toate celelalte destinații externe operate de companie. Și invers. Din Europa către Iași via București-Otopeni. Conform site-ului Blue Air, singurele aeroporturi externe spre care nu se pot conecta zborurile de Iași sunt Milano Linate, Milano Bergamo, Napoli și Nisa.

Este o mutare interesantă și cu siguranță nu va fi ultima de acest gen din partea Blue Air care, culmea, nu intră în luptă cu Wizz Air, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci profită de slăbiciunea TAROM aflată în vrie. Având în vedere și prețurile pe care le practică, Blue Air va mușca mai mult ca sigur o felie importantă din piața transportatorului național TAROM. Biletele pentru astfel de zboruri cu conexiune sunt deja disponibile spre vânzare online pe site-ul www.blueairweb.com. De exemplu, un zbor Iași-Stuttgart via Otopeni poate fi cumpărat cu circa 118 euro/dus-întors fără bagaj de cală. Acesta este un alt aspect foarte important, călătorul va plăti bagaj de cală, dacă dorește, doar pentru segmentul de zbor extern, pentru că pe cursa internă acesta este inclus în preț. Și pentru celelalte destinații externe pe care le-am verificat (Madrid, Valencia), tarifele se învârt tot în jurul a 120-150 de euro. Totodată, important de știut este faptul că bagajul de cală va fi transferat automat de pe zborul intern pe zborul extern și invers, iar călătorul se va afla în București doar în tranzit fără să fie nevoit să tragă valizele după el prin aeroport, a mai declarat pentru NewsAir.ro, Florentina Tatu.

Читайте также  LOT MENŢINE TREI ZBORURI ZILNICE SPRE BUCUREŞTI ŞI SE VA EXTINDE ÎN ALTE ORAŞE ÎN 2016

Deja, Blue Air și-a ajustat orarul de zbor pentru sezonul de iarnă către mai toate destinațiile sale operate din București astfel încât acestea să poată fi conectate cu cursele de Iași.

Vă reamintesc, Blue Air va lansa curse interne pe ruta Iași-București-Iași, de două ori pe zi, începând din 25 octombrie 2015. Tot de atunci, Blue Air va zbura direct de la Iași și către Londra Luton, Roma și Paris Beauvais, iar către celelalte destinații externe, via București.

Despre orarul zborurilor interne ale Blue Air puteți citi aici.