Foto: ALAMY

O tînără iordaniană a trăit aventura vieții ei într-un zbor de 11 ore de la Amman, capitala Iordaniei, către New York. Femeia, de 33 de ani, însărcinată în 31 de săptămâni, a intrat în travaliu și a născut apoi prematur cu doar patru ore înainte ca aeronava Boeing Dreamliner a companiei Royal Jordanian să aterizeze pe Aeroportul JFK. Din fericire, tânăra devenită mamă în zbor a fost asistată la naștere atât de membri ai echipajului, cât și de un medic anestezist și o asistentă medicală aflați întâmplător la bord.

În aceste condiții, femeia a născut în deplină siguranță o fetiță perfect sănătoasă care a cântărit puțin peste 2,7 kg. Nașterea a fost înregistrată la ora 5.30 pm, ora New York-ului.

Oficiali ai companiei aeriene au declarat ulterior că, inițial, căpitanul aeronavei a intenționat să efectueze o aterizare de urgență în Canada dar a continuat zborul când a primit asigurări că nașterea a decurs fără probleme.

Compania aeriană a mai anunțat că tinerei i-a fost permis să zboare întrucât politica proprie prevede că femeile însărcinate au voie să urce la bord dacă au o sarcină de până în 36 de săptămâni (până la 32 de săptămâni în cazul unei sarcini cu gemeni).

Femeia călătorea singură la bordul cursei RJ261 Amman-New York.

Читайте также  BUCUREŞTI-CHARLEROI ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU RYANAIR