Foto: RYANAIR

Cea mai mare companie low cost din Europa intră în parteneriat cu Bucureştiul şi se angajează să promoveze capitala. Ryanair a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă comună cu reprezentanţi ai organismului nou-înfiinţat Bucharest Tourism Board, că demarează un parteneriat în acest sens pentru a creşte numărul turiştilor care aleg să viziteze cel mai mare oraş al ţării. Acest parteneriat este aşteptat să se materializeze, dacă totul va decurge conform planului şi dacă cele două părţi se vor înţelege şi la bani, începând din vara acestui an, după cum a declarat Răzvan Pîrjol, preşedintele Bucharest Tourism Board.

Pe de altă parte, Katarzyna Gaborec-McEvoy de la Ryanair, a declarat că operatorul se va folosi de expunerea publică pe care o are pentru a promova intens, atât pe site-ul propriu cât şi prin alte mijloace, Bucureştiul ca destinaţie Ryanair atractivă pentru clienţii săi.

Totodată, Gaborec-McEvoy a anunţat că în cele 10 luni de când operează zboruri directe la Bucureşti, compania a transportat 250,000 de pasageri pe cele 3 rute existente în prezent: Dublin, Londra Stansted şi Bruxelles Charleroi. Pasagerul cu numărul 250,000, Raluca Cruceanu, a fost înregistrat chiar astăzi, 18 februarie 2015, pe zborul Bucureşti-Londra.

Ryanair împlineşte anul acesta 30 de ani de existenţă şi pentru a celebra acest eveniment a lansat o nouă super-ofertă cu bilete la preţul promoţional de doar 9,99 euro/persoană pentru zboruri BUcureşti-Charleroi. Aceste bilete pot fi rezervate online doar până mâine noapte, joi, 19 februarie, la miezul nopţii, pentru călătorii în lunile martie şi aprilie.

Totodată, Ryanair estimează să transporte anul acesta în/din România 500,000 de pasageri pe cele 4 rute: Dublin, Londra Stansted, Charleroi şi Madrid (care va fi introdusă din 29 martie).

Читайте также  TAROM CREȘTE NUMĂRUL ZBORURILOR SPRE CLUJ-NAPOCA

Ryanair nu a abandonat planurile de a deschide o bază proprie la Bucureşti şi de a inaugura noi rute însă acest obiectiv este întârziat din cauza lipsei aeronavelor disponibile. Noi avioane vor intra în flota Ryanair începând din luna septembrie şi astfel, cel mai devreme, vom putea vorbi de noi rute Ryanair la Bucureşti odată cu sezonul de iarnă 2015-2016.