Foto: RYANAIR

Irlandezii de la Ryanair au planuri ambiţioase pentru piaţa românească. Cel mai mare transportator low cost din Europa se va concentra, în următorii ani, pe expansiunea est-europeană şi mai ales pe dezvoltarea operaţiunilor de la Bucureşti, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă în capitala României, Kenny Jacobs, chief marketing officer Ryanair.

“România este ţinta noastră fierbinte, este în vârful listei de priorităţi şi imediat ce vom avea avioanele necesare vom deschide prima bază la Bucureşti”, a declarat Jacobs pentru NewsAir.ro. “Este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple până la începutul orarului de vară 2015. În orice caz însă, ne dorim foarte mult să creştem în România şi să creştem mult. Ne-am planificat ca în următorii trei ani să atingem cel puţin 3 milioane de pasageri transportaţi de Ryanair spre/dinspre România”, a adăugat Kenny Jacobs.

Când va fi deschisă o bază la Bucureşti, Ryanair va aloca cel puţin două aeronave şi va ataca destinaţii pentru care există deja cerere precum Liverpool şi Manchester în Marea Britanie, Koln-Bonn şi Hamburg în Germania, Pisa, Milano Bergamo şi Roma în Italia sau Barcelona în Spania, a explicat reprezentanul companiei low cost aflat la Bucureşti. Potrivit studiilor companiei, în acest moment clienţii Ryanair solicită insistent zboruri Ryanair din Bucureşti spre destinaţiile menţionate anterior. Cât priveşte rutele deja operate (Londra Stansted, Dublin şi Bruxelles Charleroi), acestea merg foarte bine având un grad de încărcare excelent, au mai menţionat cei de la Ryanair. Ryanair are în vizor şi curse interne în România dar deocamdată analizează când ar fi un moment prielnic privind introducerea unor astfel de zboruri.

Читайте также  QATAR AIRWAYS, CEA MAI BUNĂ COMPANIE AERIANĂ DIN LUME. TURKISH, CEA MAI BUNĂ ÎN EUROPA

Kenny Jacobs, chief marketing officer Ryanair, a anunţat astăzi planurile oficiale ale companiei pentru vara 2015. Astfel, Ryanair va păstra în vara viitoare cursa spre Dublin dar şi două zboruri zilnice spre Londra Stansted (al doilea zbor introdus chiar acum în octombrie 2014) şi, de asemenea, faţă de vara trecută, îşi va adăuga în portofoliu zborul zilnic spre Charleroi (introdus deja de acum din orarul de iarnă) şi un zbor zilnic spre Madrid. Compania va opera astfel, în total, 32 de zboruri săptămânale. Pentru a marca acest moment, compania a pus în vânzare 100,000 de bilete în întreaga sa reţea la preţuri de doar 19,99 euro/segment. Promoţia este valabilă până mâine noapte la ora 24:00. Călătoriile trebuie efectuate în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Cei care vor să zboare din Bucureşti spre Charleroi pot găsi bilete cu doar 12,99 euro/segment, în cadrul aceleiasi promoţii.

Ryanair estimează că va încheia anul 2014 cu 190,000 de pasageri transportaţi din/spre România. Anul viitor însă, irlandezii spun că, graţie noilor curse ce vor fi adăugate vara viitoare, vor transporta 500,000 de pasageri în România. Ryanair şi-a lansat operaţiuni la Bucureşti în primăvara acestui an, cu zboruri către Dublin şi Londra Stansted.