Foto: TRANSILVANIA AIRPORT

Compania low-cost maghiară Wizz Air a luar decizia de a-și muta toate zborurile pe care le opera de pe Aeroportul Târgu-Mureș, la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca. Această măsură a fost determinată de starea pistei de aterizare/decolare de la Mureș, care are nevoie de reparații capitale, anunță Mediafax.

Reprezentanții aeroportului mureșean au reacționat astăzi imediat și au anunțat că vor repara de urgență pista. Mai mult, ei susțin că aceste reparații capitale nu doar că vor readuce operațiunile Wizz Air, dar vor deschide oportunități de operare și pentru alte companii aeriene.

“Compania Wizz Air a luat decizia de a muta toate cursele de pe Aeroportul Internațional Transilvania Târgu-Mureș pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, pentru o perioadă de două săptămâni. Decizia subliniază, încă o dată, nevoia imperativă a unei reparații capitale a pistei Aeroportului Internațional Transilvania Târgu Mureș. În acest sens, conducerea aeroportului împreună cu Consiliul Județean Mureș vor întreprinde toate demersurile necesare pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv. Reparația capitală, care aduce dupa sine inaugurarea unei noi piste de aterizare/decolare va permite Aeroportului Internațional Transilvania noi oportunități de colaborare atât cu Wizz Air, compania deja existentă pe aeroport, cât și cu alte companii”, au declarat reprezentanții aeroportului din Târgu Mureș, citați de agenția Mediafax.

Totodată, aceștia au mai adăugat că investiția va fi realizată din fondurile proprii ale Consiliul Județean Mureș în condițiile în care, prin Master Planul de Transport, Aeroportul Transilvania nu are posibilitatea să acceseze fonduri europene în scopul reparațiilor capitale la pista de decolare/aterizare înainte de anul 2022.

“Suma lucrărilor se ridică la o valoare estimată prin documentație la 77 milioane de lei. Pentru noi, siguranța pasagerilor rămâne prioritate zero, iar în acest scop reparația capitală este în interesul nu doar al aeroportului, dar în principal al pasagerilor”, au precizat reprezentanții Aeroportului Târgu Mureș, potrivit Mediafax.

Читайте также  TAROM A FOST DESEMNATĂ COMPANIA AERIANĂ A ANULUI 2015

Wizz Air era singura companie aeriană care efectua zboruri regulate de pe Aeroportul Transilvania.